Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krvnik s ovčare

U portugalskom zatvoru preminuo ratni zločinac Mile Mrkšić

'Mile Mrksic appears in the courtroom to listen to the judgement of the Yougoslav war crimes court (ICTY) in the Hague May 5, 2009.   REUTERS/Michael Kooren/Pool (NETHERLANDS CRIME LAW) - RTXER31'
Foto: Reuters/PIXSELL
16.08.2015.
u 22:05

Mrkšić se u zatvoru u Lisabonu nalazio od 2012. godine, kada ga je Haaški sud osudio na 20 godina zatvora zbog pomaganja i podržavanja mučenja

Mile Mrkšić, ratni zločinac, preminuo je u zatvoru u Portugalu, javlja RTS.

Mrkšić se u zatvoru u Lisabonu nalazio od 2012. godine, kada ga je Haaški sud osudio na 20 godina zatvora zbog pomaganja i podržavanja mučenja, okrutnog postupanja i ubojstva hrvatskih zarobljenika na Ovčari u studenom 1991. godine.

Njegova smrt dogodila se svega dan nakon što je potpredsjednik srpske vlade Rasim Ljajić najavio kako će u ponedjeljak tražiti Mrkšićevo hitno puštanje na liječenje u Srbiju. Ljajić je puštanje planirao tražiti iz humanitarnih razloga jer je Mrkšić bolovao od raka pluća. Ipak, ponedjeljak nije dočekao, već je preminuo u zatvorskoj bolnici u Lisabonu. U njoj se nalazio posljednjih mjesec dana života.

>>Srbijanska Vlada zatražiti će hitno puštanje haaškog osuđenika Mile Mrkšića na liječenje u Srbiju

>>Mrkšić u Haagu: Gotovina nas je iznenadio napadom s Dinare!

 

Komentara 122

Avatar WindFucker
WindFucker
22:19 16.08.2015.

Šteta, prerano je otišao... Nije ni kaznu odslužio. Šteta da nije 19 godina odslužio pa onda đavlu otišao...

Avatar Vila-Velebita
Vila-Velebita
22:11 16.08.2015.

Gorio u paklu

Avatar nula
nula
22:10 16.08.2015.

Dosa djava po svoje ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije