Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE PUTA OZLJEĐIVAN

Preminuo mladić koji je teško ozlijeđen u zatvoru: 'Pogriješili su svi u postupku'

Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
1/3
26.08.2019.
u 21:58

Iako mu je još kao djetetu dijagnosticirana bolest piromanije te je psihijatrijski liječen, nije proglašen neubrojivim već “bitno smanjeno ubrojiv”

U KBC-u Split preminuo je 19-godišnji mladić koji je tamo dovezen prije tri tjedna s teškim ozljedama za koje se trenutno ne zna kako su nastale. Mladić je u zatvoru završio nakon što je priznao da je uzrokovao četiri požara zbog čega je dobio osam mjeseci zatvora. 

- Došlo je do pogrešaka svih sudionika u postupku. Nisam ga branio u tom slučaju, no mogu reći da se okrivljeni, danas pokojni mladić, nije tretirao sukladno zahtjevima te medicinskoj dokumentaciji. Prema nalazima liječnika, vještaka, bio mu je potreban 24-satni nadzor, dakle stalna tuđa njega i briga u punom opsegu. A zna se što to znači te je to vjerojatno jedan od uzroka tragičnog epiloga - kazao je za 24sata Vinko Ljubičić, odvjetnik koji zastupa obitelj 19-godišnjeg mladića.

Tijekom boravka u zatvoru više puta bio u bolnici zbog različitih ozljeda

Policija je, dijelom zahvaljujući snimkama nadzornih kamera, za četiri požara koncem ožujka prijavila 19-godišnjaka. Iako mu je još kao djetetu dijagnosticirana bolest piromanije (u svom priznanju je rekao da ga uzbuđuje sva strka i panika kod požara, vatra, vatrogasne sirene,...) te je psihijatrijski liječen, nije proglašen neubrojivim već “bitno smanjeno ubrojiv”.

No, unatoč priznanju, produžen mu je istražni zatvor. Tijekom tih nekoliko mjeseci nesretni mladić je tri puta boravio u bolnici za osobe lišene slobode, zbog različitih ozljeda. Početkom kolovoza su pak čuvare o njegovom stanju alarmirali “cimeri”, neslužbeno doznaju 24sata pošto su službeni podaci tajna (navodno nikakvih postupanja pravosudnih djelatnika u smislu prisile prema 19-godišnjaku nije bilo), te je iza dva sata poslije ponoći prebačen u bolnicu.

Navodno je imao ozljede abdomena, no kako su nastale te uzrok smrti gotovo mjesec dana kasnije u splitskoj bolnici, tek će se utvrditi. Izvor blizak njegovoj obitelji tvrdi da su ga u zatvoru - pretukli.

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
23:24 26.08.2019.

da država funkcionira, bio bi u ludari, umjesto u zatvoru, a hadezeovci u zatvoru, umjesto na slobodi...

DU
Deleted user
00:19 27.08.2019.

Sad po sustavu pljuju a mladića žale isti oni koji su onu piromanku htjeli javno smaknuti

CV
cvikcange
06:52 27.08.2019.

I evo ti ga na, bumerang. Mali podmetme četiri požara tko zna kolikih posljedica. I sad je nesretni mladić. Po sustavu se hraćka, naravno, ali ne bi im digli proračun pa da se nadomjesti koliko ih u sustavu fali. A one ljude kojima je izgorila imovina se zaboravilo. Oni nisu nesretni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije