Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grmljavina i kiša

Prema Europi stiže megaciklona koja liči na uragan. Doći će i do Hrvatske, DHMZ upalio žuti alarm

Crni oblaci iznad Fažane
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
30.03.2023.
u 14:33

Državni hidrometeorološki zavod najavio je kako Hrvatsku u petak očekuje promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, na širem riječkom području uz mogućnost za malo kiše

Prema Europi trenutno velikom brzinom putuje Genovska ciklona, što su potvrdile i satelitske snimke na stranici SAT24.com. Na snimkama je vidljivo kako ciklon ima oblik uragana, no radi se o uobičajenoj pojavi za Europu. Dijelovi Srbije trebali bi biti na udaru, no Hrvatsku će tek djelomično zahvatiti.

Inače, Državni hidrometeorološki zavod najavio je kako Hrvatsku u petak očekuje promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, na širem riječkom području uz mogućnost za malo kiše. Poslijepodne i navečer sa zapada naoblačenje s kišom. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak na moru jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, na moru od 9 do 12, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 20 °C. 

Osim toga, za cijelu Hrvatsku izdan je ovoga petak žuti alarm i to zbog umjerenog juga i jugozapadnog vjetra s udarima do 60 km/h. Centar ovog Genovskog ciklona nalazi se kod Britanskih otoka te zapadno od Francuske, a sa sobom donosi vjetrove od 120 km/h. Što ćemo se više približavati vikendu, tako će ciklona biti sve istočnije te donijeti pljuskove i grmljavinu

>> VIDEO Jako nevrijeme pogodilo je Rovinj i ostavilo veliku štetu na ulicama grada

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Stradun
Stradun
14:55 30.03.2023.

Megaciklona postala ličilac pa liči. Zanimljivo.

Avatar salko1951
salko1951
18:32 30.03.2023.

Širenje panike,

Avatar xenon
xenon
13:34 31.03.2023.

Eo vam na, pa vi opet glasajte za HDZ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije