Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČESTITKA!

Predsjednik Milanović čestitao Uskrs. Pozvao na jačanje međusobne solidarnosti

Požega: Zoran Milanović i Mario Banožić na svečanoj prisegi ročnika
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
03.04.2021.
u 15:57

Uskršnji su blagdani, ističe Milanović, vjernicima oduvijek i vrijeme suočavanja s vlastitim odlukama, vrijeme propitkivanja svojih djela i postupaka.

Predsjednik Republike Zoran Milanović čestitao je Uskrs svima koji ga slave po gregorijanskom kalendaru te je, istaknuvši da ga dočekuju izloženi izazovu pandemije, zaželio da nas najveći kršćanski blagdan potakne na jačanje vrijednosti međusobne solidarnosti.

"Najveći kršćanski blagdan, Uskrs, vjernici i ove godine dočekuju izloženi izazovu koji je pred sve nas, ne samo u Hrvatskoj nego u cijelom svijetu, postavila pandemija i s njom povezane prijetnje koje ugrožavaju prije svega zdravstvenu, socijalnu i društvenu sigurnost i mir naših građanki i građana. U teškim i izazovnim vremenima blagdan Uskrsa treba nas podsjetiti na najvažnija vjerska, ali i na opća svjetovna načela - dobrotu, zajedništvo i ljubav prema bližnjima, a svim kršćanskim vjernicima treba učvrstiti vjeru i nadu u pobjedu svjetla i novi početak", poručio je predsjednik Republike u subotu u čestitki koju je objavio na svom facebooku.

 

Uskršnji su blagdani, ističe Milanović, vjernicima oduvijek i vrijeme suočavanja s vlastitim odlukama, vrijeme propitkivanja svojih djela i postupaka.

"Prepoznajmo i prihvatimo načela dobrote, zajedništva i ljubavi kao univerzalni način življenja i put u bolje sutra, neka nas najveći kršćanski blagdan potakne na jačanje vrijednosti međusobne solidarnosti, posebno prema našim sugrađankama i sugrađanima kojima je u ovom izazovnom vremenu potrebna pomoć. Želim vam mirne blagdanske dane ispunjene radošću, provedite ih sretno u krugu obitelji i prijatelja. Svima vama u Hrvatskoj i izvan Domovine koji najveći kršćanski blagdan slavite prema gregorijanskom kalendaru želim sretan i blagoslovljen Uskrs", poručio je u subotu predsjednik Republike Zoran Milanović.

VIDEO: Pet trikova za dekoriranje uskrsnog stola 🐰

 

Ključne riječi

Komentara 28

DU
Deleted user
16:31 03.04.2021.

U duhu uskrslog Krista,provedite sutrašnji dan..Sretan Uskrs svima koji vjeruju i slave!

HE
Herceg56
16:18 03.04.2021.

Eto i ja čestitan Uskrs svina koji ga slave.Na dobro vasm došli sveti Uskrsnuće Isusovo,pozitivno mislite, nebojte se sve će proći i vrijeme je da budućnost bude svijetlija.

SE
senijor121
23:00 03.04.2021.

Ludi šmrkavac misli da će čestitka koju mu je netko napisao izbrisati sve zlo koje je počinio i gadarije koje je izgovorio. Ipak je većina naroda normalna i nije maloumna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije