Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smiješne kazne

Brutalno pretukli umirovljenika i slomili mu rebra: Samo jedan napadač ide u zatvor

Evelino Vale dao izjavu nakon napada
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/8
11.10.2019.
u 13:53

Napad na umirovljenika snimile su nadzorne kamere.

Danas je izrečena presuda trojicu koji je napao umirovljenika u Puli u srpnju ove godine. Od trojice napadača, samo jedan će ići u zatvor i to na deset mjeseci

Robert Bitunjac (25), pripadnik postrojbe Tigrovi, dobio je godinu i osam mjeseci zatvora, od čega će u zatvor 10 mjeseci, a drugih 10 odslužit će uvjetno uz 3 godine roka kušnje. Drugookrivljeni Matej Bjekić (24) dobio je godinu dana zatvora koja mu je zamijenjena u rad za opće dobro na slobodi po sistemu 2 sata rada za 1 dan zatvora, a trećeokrivljeni maloljetnik dobio je odgojnu mjeru pojačane brige i nadzora, javlja Glas Istre. 

 

Kao otegotno okolnost, Bitunjcu uzeta je činjenica što je u trenutku počinjenja djela bio djelatna vojna osoba u Hrvatskoj vojsci pa je trebao štititi Republiku Hrvatsku i njezine građane, a ne ih napadati. U obrazloženju se dodaje da je takvim postupkom nanio štetu sebi, ali i vojsci. Kao otegotnim su mu uzete i pobude zbog kojih je djelo počinio jer su okrivljenici reagirali na istaknutu istarsku i hrvatsku zastavu i to fizičkim napadom, što je, navodi Sud, i za moralnu osudu.

Sud je prihvatio kao otegnute okolnosti dvojici mladića to što su nisu prije bili osuđovani, mlađe su osobe, priznale su djelo, ispričali su se umirovljeniku Evelinu Valeu , što je 69-godišnjak prihvatio. Bjekiću je uzeto u obzir i to je što student. 

Podsjećamo, mladići su 69-godišnjem umirovljeniku slomili ruku i nekoliko rebara, nakon čega mu je pružena hitna pomoć u pulskoj bolnici. Napad se dogodio 21. srpnja između 7 i 7.10 sati na terasi Old City bara u samom centru Pule.  Nadzorne kamere su snimile napad, a prizor je zgrozio Hrvatsku. Kad se doznalo da je jedan od napadača djelatna vojna osoba, reagiralo je i Ministarstvo obrane koje je oštro sudilo napad. 

– Došla su njih trojica ujutro i htjela su skinuti zastavu. Rekao sam im neka puste zastavu na miru i idu svojim putem. Pitali su me kad ću otvoriti kafić. Kad sam im rekao, otišli su i vratili se nakon sat vremena. Ovaj jedan počeo me lupati. Najprije po glavi, gdje mi je jedna čvoruga, pa po zatiljku i kad sam se digao, bacio je stolac na mene. Dok sam bježao, pao sam dolje i počeli su me onda lupati s cipelama. S terase sam pobjegao prema pošti. Mislio sam da ću se tamo zaštiti jer je ondje bio stražar – rekao je Evelino Vale nakon napada.

VIDEO: Napadnuti umirovljenik dao izjavu nakon napada


 
Ključne riječi

Komentara 24

TM
trade_mark
14:27 11.10.2019.

ovo je još jedna potvda da je sudstvo NAJVEĆI problem u hrvatskoj. to nisu korupcija, utaja poreza, idioti za volanom, kriminalna udruživanja, nego nesposobno i neučinkovito (i korumpirano) pravosuđe. jer da je bar netko za korupciju odležao 20 godina u zatvoru, ostali bi malo bolje promislili da li im se to isplati. a ovako... koju poruku sustav šalje tim i takvima? mlatite se ljudi, nećemo vam ništa. kradite, varajte, lažite, gazite! kod nas u hrvatskoj to je OKEJ!!!

DU
Dudo
14:23 11.10.2019.

Sudac je idiot

FI
fiberglas
14:05 11.10.2019.

Sramota. Ali moze li se sto drugo i ocekivati od hr sudstva?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije