Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Požar na Čiovu zaprijetio kućama, gori i pokraj Zadra

Zbog opasnosti u 20 i 15 sati zatvorena je cesta Trogir-Arbanija. Požar nošen vjetrom jako se brzo proširio, a kako je već pala noć neće ga moći gasiti zračne snage
28. kolovoza 2012. u 07:24 4 komentara 104 prikaza
Požar, Čiovo (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/15

Oko 19 i 30 na Čiovu, na predijelu Gradine izbio je požar koji se nošen vjetrom jako brzo proširio. Zbog opasnosti u 20 i 15 sati zatvorena je cesta Trogir-Arbanija. Požar je zaprijetio kućama, a kako je već pala noć neće ga moći gasiti zračne snage. Ogroman je dim iznad Čiova koji se širi prema Splitu.

U 19.06 sati zaprimljena je dojava o požaru u Smokoviću. Prema prvim informacijama gori na dva mjesta u zaseoku među kućama, te uz žicu vojne baze. Požar gase djelatnici JVP zadar, te jedan kanader i jedan air tractor - izvjestili su zadarski vatrogasci.

Borba s vatrenom stihijom diljem zemlje nastavlja se i u utorak. Jutros nešto iza pet sati Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je zahtjev uza pomoć u gašenju požara šume kod mjesta Sali na Dugom otoku. Na terenu se nalaze zemaljske snage Sezonske privremene vatrogasne postrojbe i vatrogasci DVD-a Sali.

Požar su gasila dva kanadera koja su preusmjerena na Pelješac,  na na Dugi otok je stigao i zračni traktor. Požar je lokaliziran oko 10 sati. 

Požar se proširio s auta koji je planuo u vožnji, a u kojem su bili otac i sin koji su se uspjeli spasiti. 

>>Otac i sin pobjegli iz plamtećeg auta, vatra se proširila na šumu

Požar trave i visokog raslinja kraj brane Peruča i dalje je aktivan te je pod nadzorom gasitelja. U požaru sudjeluju zračne i zemaljske snage. Na teren pristižu i izvanredne županijske snage koje će sudjelovati u gašenju. Oko 13.15 sati planulo je i kod mjesta Košljun na otoku Pagu, a pola sata ranije požar je izbio na području Brela i uvale Vrulje. Taj je požar lokaliziran u 14.30.

Požar u blizini naselja Satrić u općini Hrvace i dalje je aktivan. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma, a u gašenju sudjeluju zračne i zemaljske snage.

Požar koji je jučer progutao nekoliko krava, krovišta kuća i jedan automobil u Rudinama kod Kaštela i dalje je aktivan, javljaju iz DUZS-a. No, vatra je pod nadzorom. 

U pomoć vatrogasnim snagama u Rudinama sinoć su oko 21.00 sat pristigli i pripadnici Oružanih snaga. Ukupno je na terenu 202 gasitelja i 45 vozila. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje, makija, borova šuma, maslinici i vinogradi.

Na požar je upućena izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga iz zagrebačke, požeško-slavonske, virovitičko-podravske i koprivničko-križevačke županije koji su se priključili postojećim vatrogasnim snagama i pripadnicima Oružanih snaga. Požar je i dalje aktivan te je pod nadzorom, a gašenje i sanacija i dalje su u tijeku.

Gori i na Pelješcu, na otvorenom prostoru između Putnikovića i Žuljane. Požarom je zahvaćena veća površina borove šume i niskog raslinja na nepristupačnom terenu. Zemaljskim snagama iz zraka pomažu dva kanadera. 

Požar kod Bilica na predjelu Lugovići pod kontrolom je gasitelja. U gašenju su sudjelovali  kanaderi i zemaljske vatrogasne snage. U tijeku je sanacija požarišta.

Požar na Svilaji kod mjesta Donji Baljci i dalje se gasi, a osim zemaljskih vatrogasnih snaga iz šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije požar je gasio i jedan kanader. 

Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
PROMO
Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
A1 Hrvatska
#OSTAJEMDOMA
Novi načini plaćanja: Što sve možete obaviti bez da napuštate svoj dom
  • spaszadrzavu:

    treba gradit casino za taljane i outlet-centre, hotele kapaciteta za 10.000 madara i slovaka, nemogu sbog sume pa treba cekat da sve izgori!

  • odgonetka:

    Bojim se da je istinito

  • @rea:

    Strašno.