Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za glas 'protiv'

Povorka u Rijeci: Korzom prošlo više od 500 ljudi

marš rijeka
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/5
30.11.2013.
u 15:58

Na Molo longu okupila se i manja grupa građana koji će na sutrašnjem referendumu o braku glasati "ZA".

"Željka, mi tebe kruhom", "Bože, oprosti joj, jer ne zna što čini", tek su neke od poruka s današnje povorke okupljenih pod Riječkom građanskom inicijativom "Ujedinjeni  i ujedinjene protiv diskriminacije". U pet do podne Korzom je prošlo više od 500 građana Rijeke, a došli su ih podržati i mnogi poznati iz svijeta politike, estrade, kazališta, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, njegov zamjenik Saša Zelenika, ministar finacija Slavko Linić, saborski zastupnik Luka Denona, Andrea Blagojević, Jelena Lopatić, Tanja Smoje, Damir Urban i mnogi drugi.

Glasajući "PROTIV", poručili su, jasno kažu "NE" diskriminaciji, isključivosti, homofobiji. Ispred Malog salona Nika Rukavina izvela je performerski izraz neslaganja " nazvan "Don't  put your cross on me". Na Molo longu okupila se i manja grupa građana koji će na sutrašnjem referendumu o braku glasati "ZA".

>> Josipović: Referendum je nepotreban ali će imati velike moralne poruke

Ključne riječi

Komentara 10

SI
sifoklop
16:18 30.11.2013.

ajme čak 500, pa toliko ljudi stoji u prvom redu kad nastupa tompson

BO
bobo123
16:34 30.11.2013.

Bilo bi lijepo da se ne broji ljude koji su tamo u prolazu, a ne da se moramo početi skrivati dok traju njihove parade, da nas ne bi ubrojali u "velike" brojeve. Kako god, čak ni s prolaznicima nema ih više od 300, što se lijepo vidi na slikama. I zar nema ničega o onima koji su ZA? Jer po internetu ima puno poznatih koji su podržali referendum, ali o njima ni slova!!

Avatar tituš
tituš
16:32 30.11.2013.

U crvenoj Rijeci 500 glasova protiv, doista imamo razloga za zadovoljstvo! koliko li će tek biti ZA. Onda sve ankete lažu. Rezultat ZA 85%, rezultat protiv12% otalo nevažeče!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije