Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SWOBODA O REFERENDUMU:

'Poštujem odluku hrvatskih birača, ali duboko sam razočaran'

hannes swoboda
Patrik Macek/PIXSELL
02.12.2013.
u 16:03

Ekstremna desnica i vjerske skupine koje su lobirale za ovu promjenu Ustava moraju se hitno sučiti sa stvarnošću, poručio je Swoboda

Poštujem odluku hrvatskih birača, ali duboko sam razočaran tim rezultatom - komentirao je rezultat referenduma europarlamentarac Hannes Swoboda, šef kluba socijalista u EP-u.

- Upoznao sam Hrvatsku kao otvorenu i progresivnu zemlju, ne zemlju čiji građani zabranjuju sreću i jednaka prava. Ekstremna desnica i vjerske skupine koje su lobirale za ovu promjenu Ustava moraju se hitno sučiti sa stvarnošću: LGBT prava, jednakost i ljudska prava dio su šireg koncepta temeljnih prava i vrijednosti koje dijele Europljani. Očekujem da i Hrvatska dijeli te vrijednosti, posebno sad kad je članica EU - rekao je Swoboda.

>> Milanović: Tko je kriv za referendum? Pokojni predsjednik Kennedy!

Komentara 78

Avatar MK
MK
16:44 02.12.2013.

S'obzirom da javnoscu Europe dominira totalitarizam liberalno-socijalisticke-samorazumljivosti... ...mene ne cudi da je Swoboda razocaran time da u Hrvatskoj vecina ljdi razmislja svojom glavom i prosuduje po vlastitoj savjesti. ...bitno je da narod donosi odluke koje su mu po mjeri -jeri - a ne da anticipria diktat liberalno-socijalisticke-samorazumljivosti - zeljan da ga hvale i tapsaju kao peseka. ...Hrvatska je otvorena - jedino mi se cini da Hanes Swoboda nije otovoren za drugaciji stav i misljenje od liberalno-socijalisticke-samorazumljivosti i to je cime sam ja dubogo razocaran. ...Uvjek sam misli da se u EU i demokraciji postuje stav vecine - ocito je ta Europska vrijednost po Hanesu Swobodi ipak samo deklarativne naravi.

Avatar ambasadoor
ambasadoor
16:11 02.12.2013.

U Hrvatskoj nema ekstremne desnice,krivo ste informirani. A ako je netko vrsio danonocni mobing svojim lobiranjem to je onda bila VRH i Predsjednik sa svojim opetovanim i nepodnosljivim agitiranjem za inicijativu Protiv.

A9
AAA-999
16:12 02.12.2013.

Još jedan ektremni lažljivac i hrvatomrzac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije