Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska kakvu trebamo

Poslovanje HAC-a je stabilno i nastavljaju se ključne investicije

Neupitno je da su zahvaljujući odličnoj cestovnoj dostupnosti ostvareni izvrsni turistički rezultati
21. rujna 2021. u 15:39 0 komentara 315 prikaza
Boris Huzjan
Foto: HAC
Pogledajte galeriju 1/3

Hrvatske autoceste u posljednje četiri godine provode poslovno i financijsko restrukturiranje kao dio projekta „Modernizacija i restrukturiranje cestovnog sektora (MARS)” koji je pokrenula Vlada Republike Hrvatske, a provedba je u nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Hrvatskih autocesta. Kao rezultat tog procesa poslovanje tvrtke je stabilno i nastavljaju se ključne investicije koje nisu zaustavljene unatoč krizi u gospodarskom okruženju prošle godine.

Tijekom sljedećeg planskog razdoblja Hrvatske autoceste usmjerit će aktivnost na završetak gradnje započetih dionica i čvorišta te realizaciju projekata u pripremi. Osim projekata vezanih uz gradnju infrastrukture, veliki projekt koji sada počinje je novi sustav naplate cestarine, financiran iz bespovratnih sredstava putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. U planu nam je također povećanje sigurnosti kroz novi komunikacijsko-informacijski sustav i projekte na samoj infrastrukturi. Cilj završetka i početka novih investicija jest povezivanje svih dijelova Republike Hrvatske u mrežu modernih i sigurnih prometnica te povezivanje lokalnog stanovništva i gospodarstva s autocestama.

Prometna infrastruktura nije jedini, ali je nužan uvjet i za razvoj turizma, s obzirom na to da dostupnost odredišta ima važnu ulogu u odabiru destinacije. Neupitno je da su ove godine zahvaljujući odličnoj cestovnoj dostupnosti ostvareni izvrsni turistički rezultati na svim razinama uslužnih djelatnosti.

Koprivnica: Konferencija Večernjeg lista, Hrvatska kakvu trebamo MINISTAR FINANCIJA Zdravko Marić: Do ljeta 2022. stiže 1,5 milijardi eura Koprivnica: Konferencija Večernjeg lista, Hrvatska kakvu trebamo Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista: 'Svijet se mijenja, važna je brza prilagodba' Koprivnica: Konferencija Večernjeg lista, Hrvatska kakvu trebamo Večernjakova konferencija Plenković: Cilj je da 2023. prosječna plaća dosegne 1000 eura
Zagreb: Dani hrvatskih tržnica
Što i od koga građani kupuju
Inspektori 'češljaju' tržnice i kreću u kontrolu OPG-ova, evo što su dosad otkrili
Dacia Duster
Pošumljavanje Dalmacije
Sađenje borova, off road vožnja i iskustvo kakvo se događa jednom u životu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.