Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska kakvu trebamo

'Svijet se mijenja, važna je brza prilagodba'

Četiri godine su iza nas, godine u kojima je bilo mnogo dobrih zaključaka koje smo i proveli, kaže Klarić
20. rujna 2021. u 20:05 1 komentara 945 prikaza
Koprivnica: Konferencija Večernjeg lista, Hrvatska kakvu trebamo
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Ekonomska politika u funkciji podizanja konkurentnosti gospodarstva bila je glavna tema Večernjakove konferencije “Hrvatska kakvu trebamo” održane danas u Koprivnici. Uz gospodarstvenike i ekonomiste govornici su bili i predsjednik Vlade Andrej Plenković te potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, a uvodno ih je sve pozdravio Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.

– Ovo je četvrti put da smo u Koprivnici. Zahvaljujem predsjednici uprave Podravke Martini Dalić što ovdje ponovno možemo razgovarati o hrvatskom gospodarstvu i budućnosti Hrvatske. Ova konferencija nastala je godinu dana nakon prve velike konferencije održane na poticaj Marina Pucara, tadašnjeg predsjednika uprave Podravke, koji je izrazio želju da konferenciju na jedan dan iselimo iz Zagreba i zajedno s gospodarstvenicima, uoči pripreme Vladina proračuna, razgovaramo o poreznom rasterećenju i svemu onome što gospodarstvo želi i očekuje da Vlada učini. Četiri godine su iza nas, a za to vrijeme doneseno je mnogo dobrih zaključaka koje smo, što me posebno veseli, i proveli – rekao je D. Klarić i dodao da je 2017., kad je konferencija održana prvi put, situacija u svijetu bila prilično drugačija nego danas.

– To nam govori da se svijet mijenja nevjerojatnom brzinom i da prilagodba u gospodarstvu, društvu, medijima i politici mora biti brza, a opet odmjerena, ispravna i točna. Danas raspravljamo o perspektivama Hrvatske u sljedećim godinama, a cilj konferencije je pogled u budućnost i strategija o tome što učiniti da ovo društvo bude ugodnije mjesto za život – zaključio je D. Klarić.

Koprivnica: Konferencija Večernjeg lista, Hrvatska kakvu trebamo MINISTAR FINANCIJA Zdravko Marić: Do ljeta 2022. stiže 1,5 milijardi eura
PBZ CROATIA OSIGURANJE obvezni mirovinski fondovi
Otkrivamo
Istražili smo: Znate li kako ostvariti svoje pravo na mirovinu
Argeta
STROGO ČUVANO
Otkrijte tajnu tako dobrog posebnog okusa