Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista:

'Svijet se mijenja, važna je brza prilagodba'

Koprivnica: Konferencija Večernjeg lista, Hrvatska kakvu trebamo
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
20.09.2021.
u 20:05

Četiri godine su iza nas, godine u kojima je bilo mnogo dobrih zaključaka koje smo i proveli, kaže Klarić

Ekonomska politika u funkciji podizanja konkurentnosti gospodarstva bila je glavna tema Večernjakove konferencije “Hrvatska kakvu trebamo” održane danas u Koprivnici. Uz gospodarstvenike i ekonomiste govornici su bili i predsjednik Vlade Andrej Plenković te potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, a uvodno ih je sve pozdravio Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.

– Ovo je četvrti put da smo u Koprivnici. Zahvaljujem predsjednici uprave Podravke Martini Dalić što ovdje ponovno možemo razgovarati o hrvatskom gospodarstvu i budućnosti Hrvatske. Ova konferencija nastala je godinu dana nakon prve velike konferencije održane na poticaj Marina Pucara, tadašnjeg predsjednika uprave Podravke, koji je izrazio želju da konferenciju na jedan dan iselimo iz Zagreba i zajedno s gospodarstvenicima, uoči pripreme Vladina proračuna, razgovaramo o poreznom rasterećenju i svemu onome što gospodarstvo želi i očekuje da Vlada učini. Četiri godine su iza nas, a za to vrijeme doneseno je mnogo dobrih zaključaka koje smo, što me posebno veseli, i proveli – rekao je D. Klarić i dodao da je 2017., kad je konferencija održana prvi put, situacija u svijetu bila prilično drugačija nego danas.

– To nam govori da se svijet mijenja nevjerojatnom brzinom i da prilagodba u gospodarstvu, društvu, medijima i politici mora biti brza, a opet odmjerena, ispravna i točna. Danas raspravljamo o perspektivama Hrvatske u sljedećim godinama, a cilj konferencije je pogled u budućnost i strategija o tome što učiniti da ovo društvo bude ugodnije mjesto za život – zaključio je D. Klarić.

Komentara 1

ČS
Čuvaj se senjske ruke
23:19 20.09.2021.

Smiješan tip.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije