Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON DVA MJESECA ŠUTNJE

Posavec o svom uhićenju: 'Cilj je bila moja politička eliminacija'

Matija Posavec
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
08.11.2021.
u 11:20

Bivši međimurski župan zahvalio je i na grupi podrške na Facebooku koja ima 8500 članova

Matija Posavec prekinuo je dvomjesečnu šutnju i dao opširan intervju tjedniku Međimurje, ostavivši otvorenom mogućnost da će se kandidirati za župana Međimurske županije na izborima zakazanima za 28. studenoga. Do četvrtka bi kandidati trebali skupiti potpise. U razgovoru s glavnom urednicom Željkom Drljić rekao je da se represivni sustav bavio njime, prisluškujući svaki njegov razgovor i sastanak u uredu i izvan njega, čitajući svaku SMS i e-mail poruku.

– Cilj je, naravno, bila politička eliminacija koja se trebala dogoditi prije lokalnih izbora. To objašnjava zašto je punih godinu i pol dana međimurski HDZ vodio jednu izuzetno prljavu kampanju protiv mene, objašnjava sve lažne internetske stranice, grafite po javnim površinama, retoriku kojom su se služili, brojne prijetnje i ucjene koje su dolazile od dužnosnika te stranke – rekao je Posavec.

Njegova pobjeda na izborima u svibnju i najava okupljanja stranaka i pozicioniranja u političkom centru na sjeveru Hrvatske bila je, kazao je, kap koja je prelila čašu, te je 10. rujna uhićen pod svjetlima reflektora u 6 sati ujutro, kad je policija upala u njegovu obiteljsku kuću. Za spornih 10.000 kuna koje je primio od poduzetnika Josipa Kobala, kaže da je došao k njemu u ured i donio privatnih 10.000 kuna s ciljem da pomogne stranci i kampanji. Taj je novac, tvrdi Posavec, isti dan položen na račun stranke koju vodi.

VIDEO: Ivan Posavec o uhićenju sina, snimio: Ivica Beti

Za sporna zapošljavanja u Županiji rekao da se radilo o zapošljavanju dviju osoba na radnim mjestima pripravnica na određeno vrijeme kao zamjena za porodiljni i bolovanje. U jednom slučaju natječaj bio poništen jer je kandidat koji je bio najbolji odustao, a u drugom se pripravnica koja je zaposlena jedina javila na natječaj. U razgovoru za list Međimurje Posavec je zahvalio i na grupi podrške na Facebooku koja ima 8500 članova.

Ta ga brojka ohrabruje i obvezuje, poručio je. Vjeruje da će istraga uskoro završiti i da će se razjasniti sve okolnosti. Dosad su kandidature javno istaknuli Darko Zver iz Fokusa, Sandra Herman (Narodna stranka – Reformisti) i nezavisni Mladen Novak, koji je izbačen iz SDP-a u kojem je bio šef županijske organizacije. HDZ još nije predstavio svog kandidata.

Ključne riječi

Komentara 38

KA
kanal
11:32 08.11.2021.

a što je rekao za zapošljavanje ljubavnica?

CO
coolman
11:39 08.11.2021.

Čekaj, pa kaj nisi primil mito?!

Avatar horuk
horuk
12:27 08.11.2021.

Ma ne mogu vjerovati. Sad cu zaplakati. Priznao krivnju i mito ali HDZ mu je kriv. Ljevicaru izgleda sve prolazi sto obicnome covjeku nikako nemoze proci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije