Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zarazna bolest

Polovica od 146 zaraženih ospicama u bolnici

ospice
Foto: Thinkstock
08.04.2015.
u 18:10

Protiv ospica u Hrvatskoj je obvezno cijepljenje koje sve veći broj roditelja odbija uglavnom iz straha od nuspojava i posljedica na zdravlje djeteta

Točno je 146 oboljelih od ospica u Hrvatskoj, od kojih je većina u Zagrebu, no bolest je zabilježena i u Slavoniji, Rijeci, Istri, rekli su u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

S iste adrese odgovorili su da je gotovo polovica oboljelih hospitalizirana te da se u četiri slučaja razvila upala pluća kao komplikacija.

Protiv ospica u Hrvatskoj je obvezno cijepljenje koje sve veći broj roditelja odbija uglavnom iz straha od nuspojava i posljedica na zdravlje djeteta. No broj oboljelih raste, a epidemija je u susjednoj BiH aktualna već mjesecima. Jedan od zaraženih bio je cijepljen.

>> Ospice dobila djeca koja nisu cijepljena, četvero oboljelih razvilo upalu pluća

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
20:11 08.04.2015.

Pa, nismo stručnjaci i ne znamo... ja osobno znam da mnogi brkaju ospice i kozice, ali su ospice daleko opasnije.. za djecu, još više za trudnice... ja sam za cijepljenje, ali kako znati da na nama ne vrše eksperimente?....ništa čudno kad vidiš kolika je korupcija i bezobzirnost zavladala

DJ
djurex
19:26 08.04.2015.

nema nikad podataka o nuspojavama cjepiva..o autizmu uzrokovanom cjepivima sa zivom..pise da je 146 djece zarazeno a da je pola u bolnici.. koliko je to zapravo u postotcima na ukupan broj djece u hrvatskoj?? a koliko djece ima nuspojave od cijepljenja?? koliko bi to bilo u postotcima.....cijepite stotine tisuca djece vec generacijama otrovima da bi ih "zastitili" od bolesti koje ste navodno davno iskorijenili... sve oko cjepiva za djecu je jedna velika sarena laz najvecih svjetskih zlocinaca...za njih je hitler bio bebica... pogledajte na you tube video sta kaze bill gates o cjepivima za djecu i sta ona znace njemu i slicnim zlocincima pa ce vam sve biti jasno..video traje 54 sekunde i sasvim je dovoljno da se sami uvjerite u "dobre" namjere ekperimentiranja na nasoj djeci..

DU
Deleted user
01:48 09.04.2015.

Svim roditeljim cjece koja nisu cijepljenja a oboljela su naplatiti kompletan račun za liječenje, ev. bolovanje, kaznu i poslati socijalnu službu zbog ugrožavanja zdravlja djeteta. Došla na naplatu "pamet" pobornika teorija urote i onih s google diplomom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije