Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak stožera

Pokrovac: Čekamo očitovanja pa šaljemo tužbu u Bruxelles

pokrovac
Petar Glebov/PIXSELL
01.09.2013.
u 09:27

Pokrovac kaže kako su spremni Agenciji za plaćanje predočiti podatke koliko su seljaci dobili poticaja pa neka ih usporede s podacima o isplatama koje ima Agencija

- Stožer se sastao ovdje u Retkovcima kako bi one koji nisu bili kod predsjednika Josipovića izvijestili što je dogovoreno i što ćemo dalje poduzeti u vezi naše tužbe koju ćemo proslijediti u Bruxelles. Prikupljanje potpisa seljaka koji su sudjelovali u prosvjedu ili nisu, a podupiru nas, ide planiranom dinamikom i te potpise ćemo predočiti EU parlamentu neka vide koliko je oštećenih hrvatskih seljaka. Ako dobijemo pravnu bitku i naša se tužba povoljno riješi, svi koju su se potpisali, dobit će ono što nam država duguje i ako međunarodni sud odredi, morat će platiti. Tužbu smo sročili i tu nam pomažu pravni stručnjaci, a dobili su je urudžbirano, osim predsjednika Ive Josipovića, premijer Zoran Milanović, Agencija za plaćanje i Ministarstvo poljoprivrede pa čekamo njihovu reakciju i očitovanje - kaže Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka i podsjeća kako su u tužbi naveli da je država, neisplatom zaostalih poticaja, seljacima nezakonito oduzela novac.

Pokrovac kaže kako su spremni Agenciji za plaćanje predočiti podatke koliko su seljaci dobili poticaja pa neka ih usporede s podacima o isplatama koje ima Agencija.

- Oštetili su nas za preko milijardu kuna - tvrdi Pokrovac.

>> Seljaci: Ako nas Milanović ne primi u roku 24 sata, idemo u Bruxelles

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije