Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.02.2014. u 14:00

Tko je taj genijalac koji je odlučio da Uredu za opće poslove Sabora i Vlade treba devet Audija 6 bez Milano kože

Iscurila je afera koja je dušu dala da se jave svi nezadovoljnici, od sindikata učitelja koji Vladi poručuju "vozite se javnim prijevozom" do forumaša kojima su (i) Audiji razlog za ostavke. Dragi Bog ne bi uspio amnestirati Jovanovića od njegovih kočija ili Milanovića od njegove ignorancije. Ipak, s obzirom da su detalji narudžbi stigli iz ministarstava, bilo bi super vidjeti osobu koja je odlučila da ministar Jovanović treba voziti automobil vrijedan 647.000 kuna. Tko je taj genijalac koji je odlučio da Uredu za opće poslove Sabora i Vlade treba ne jedan, nego devet Audija 6?!

Skromna neka ekipa: umjesto za Jovanovićev luksuzni model, odlučili su se za baznu verziju od samo 501.115 kuna. U njemu je tek osnovna oprema - bluetooth interface, drive select, hold assist, pre sense basic i 10 zvučnika sa subwooferom, ali nema ni Milano kože, ni ukrasnih aluminijskih letvica ni ambijentalnog osvjetljenja. Topim se od njihove skromnosti dok na stranici Vlade čitam da se Ured bavi "poslovima pisarnice, financijsko-računovodstvenima, tehničkog održavanja informatičke opreme..." i - javnom nabavom.

Varam li se ili je riječ o zapisničarima i domarima, koji bi na posao mogli i tramvajem... Televizije su se uglavnom zadržale na moralnim prodikama, a u istraživanje pozadine afere jedini se upustio Domagoj Novokmet u Hrvatskoj uživo, pozvavši u studio stručnjaka za javne nabave Marka Rakara, ali i prosvijetlivši gledateljstvo primjerom natječaja u kojem su traženi laptopi s "jasno osvijetljenim logom na vanjskoj strani poklopca". Samo je falilo da napišu s "jabukom" ili "četiri kruga" za aute...

PLUS Bilo je lijepo čuti da je baranjska farma Orlov put dobila certifikat za prvu hrvatsku eko-slaninu i ekstra djevičansku svinjsku mast, od pasmine mangulica.

MINUS Eugena Husaka toliko je uplašila poplava da se u vodi do koljena raspričao kako se Petrinjci od "zaobilaznih" voda brane "živim zidom" umjesto zečjim nasipom.

Komentara 12

KR
KroničarHr
14:41 18.02.2014.

Daleko je veci gijeh jednoga ministra drzave u ovakvoj krizi, to da ne zna tko mu i kako raspolaze sa sedamsto tisuca kuna iz proracuna, i da se to dogadja mimo njegova znanja, nego kupiti bilo sto za taj novac. Pravdajuci se, Jovanovic je direktno potvrdio naciji da ne drzi do njene imovine.

NV
novo vriijeme
14:46 18.02.2014.

20 luksuznih auta je kupljeno, Grčić, Pusić i ostali zašto je problem samo Jovanović. Ne branim nikoga samo neka i ostale lisice izađu iz šume.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
15:34 18.02.2014.

Grčići, Josipovići, Jovanovići... Hrvatska se crveni. Od srama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije