Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIN BIVŠEG ŠEFA TAJNE SLUŽBE OPET UHIĆEN

Podbevšek se lani nagodio s tužiteljstvom, sada mu našli 43.000 kuna vrijednu drogu

Šibenik: Policija održala konferenciju povodom zapljene droge i oružja
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
19.02.2021.
u 15:30

Priznao je da droga nije bila za njegovu osobnu upotrebu već da ju je prodavao kako bi poboljšao svoju financijsku situaciju

Josip Podbevšek (23), sin Joška Podbevšeka, bivšeg šefa Protuobavještajne agencije, (sadašnja SOA), koji je lani temeljem nagodbe s tužiteljstvom osuđen na rad za opće dobro zbog zloporabe droge, opet je uhićen zbog iste stvari.

Kako je priopćila zagrebačka policija, ne navodeći njegov identitet, nad njim je dovršeno kriminalističko istraživanje nakon kojeg je prepraćen sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Sumnjiči ga se da je na neutvrđen način, kroz duže vrijeme , pa sve do 17. veljače 2021. nabavljao veće količine marihuane, vrijedne oko 43.000 kuna.

Drogu je držao u stanu na Jarunu kojeg koristi, gdje ju je prepakiravao, a pretragom stana policija je našla 46,5 grama marihuane pakirane u dva omota, digitalnu vagu i predmete za pakiranje s tragovima droge te novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.

Što se tiče ranijih optužbi za zloporabu droge, riječ je o događaju iz siječnja 2019. kada ga je policija na zagrebačkom Vrbiku uhvatila s ruksakom u kojem je imao više od 750 grama marihuane. Droga je bila zamotana u prozirnu PVC foliju, a policija mu je tada našla i digitalnu vagu te bijelu zatvorenu kuvertu. Tom prigodom je od njega oduzeto i 2300 kuna.

Nakon uhićenja se branio šutnjom, no naknadno je tvrdio da je drogu koristio za osobnu uporabu. Branio se da je drogu neposredno prije uhićenja kupio za oko 7000 kuna od njemu nepoznate osobe. Tvrdio je i da je tih 750 grama trebao tom nepoznatom prodavatelju platiti u sedam rata od po 1000 kuna.

- Dnevno pušim između pet i deset jointova, a u svaki stavljam gram trave, pa mi je ova količina trebala potrajati šest mjeseci. Što se tiče vage, nju sam imao kako me diler od kojeg sam travu kupovao ne bi prevario. Novac koji sam imao kod sebe, ostao mi je od plaćanja prekršajne kazne jer sam desetak dana ranije prekršajno kažnjen zbog posjedovanja desetak grama trave. Imam nešto ušteđevine, ne radim, a izdržava me majka koja mi daje džeparac od 1.000 kuna - branio se 2019. mlađi Podbevšek.

No tužiteljstvo mu nije povjerovalo, pa je protiv njega u rujnu 2019. podiglo optužnicu, a u siječnju 2020. odlučio je priznati krivnju te se nagoditi s tužiteljstvom. Priznao je da droga nije bila za njegovu osobnu upotrebu već da ju je prodavao kako bi poboljšao svoju financijsku situaciju. Prema nagodbi s tužiteljstvom tada je bio osuđen na 11 mjeseci zatvora koji su mu zamijenjena radom za opće dobro.

No ni godinu dana nakon te nagodbe, Josip Podbevšek je opet uhićen s drogom te je pritvoren.

Što se tiče njegovog oca, on je bio ravnatelj POA-e oko devet mjeseci 2004., kada je smijenjen jer je nezakonito ispitivao novinarku Helenu Puljiz. Podbevšeka je naslijedio Tomislav Karamarko, poslije predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Oreškovićeve Vlade. Podbevšek je nakon smjene radio u Janafu, bio je jedno vrijeme predstojnik Ureda uprave, ali i voditelj Janafove podružnice u Beogradu.

Ključne riječi

Komentara 3

L8
L8qzlih4
09:24 21.02.2021.

Neko ga mrzi u pravosuđu...🤣🤣🤣

Avatar southman
southman
17:08 19.02.2021.

Očevi ovakvih sonova su idealni kandidati za čelnike SOA-e !

OB
obican
16:38 19.02.2021.

Nema sanse, podmetnuli. Mozda su blizu izbori

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije