Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bedekovčina

Pobjednica ovogodišnjeg Susreta riječi je Katja Šepić iz Rijeke

recital
Foto: MATIJA TOPOLOVEC/PIXSELL
1/4
05.09.2011.
u 09:56

Stipe Bulić iz Splita, Miljenko Kosijer iz Karlovca i Ljiljana Lukačević iz Ivanca dobitnici su Večernjakovih nagrada

Pobjednica 42. književno-recitalne manifestacije Susret riječi Bedekovčina 2011. je Katja Šepić iz Rijeke s pjesmom „Pjesma ljubavna“. Drugu nagradu osvojila je Zdenka Maltar iz Novog Marofa s pričom „O Pepiču...“, a treću Dubravka Borić iz Podgore za pjesmu „Na dlanu mi jedna noronča“.

Večernjakove nagrade

Tri jednakopravne nagrade medijskog pokrovitelja Večernjeg lista pripale su Stipi Buliću iz Splita za pjesmu „I to je sve“, Miljenku Kosijeru iz Karlovca za priču „Eleonora Rubin“ i Ljiljani Lukačević iz Ivanca za pjesmu „Sjećaš li se, dida“. Stručni ocjenjivački sud u sastavu dr.sc. Ivo Kalinski, mr.sc. Božica Pažur i Tito Bilopavlović odabrao je između pristiglih 359 poetskih i proznih radova 90 autora njih 56 koji su objavljeni u Zborniku. Kako je u ime organizatora istaknuo urednik zbornika i predsjednik Udruge Pinta Željko Vegh, Susret riječi specifična je manifestacija jer se u njoj susreću sva tri hrvatska narječja, kaj, ča i što. Dr. Ivo Kalinski, predsjednik žirija, napomenuo je da su bili iznenađeni književno - estetskom kvalitetom radova. – Pišem pomalo od kada znam za sebe. U mladosti sam se bavio glazbom i pisao tekstove pjesama za svoj bend, a s vremenom sam počeo pisati prozu. Sudjelovao sam već šest puta na Susretu riječi, a ovo je prvi puta da sam nagrađen i to mi mnogo znači, daje mi poticaj da se i dalje bavim pisanjem. Hvala na nagradi, sutra se pretplaćujem na Večernjak – rekao je Miljenko Kosijer iz Karlovca.

O nagradi se ne razmišlja

Ljiljana Lukačević, koja je također primila nagradu Večernjeg lista, pisanjem se bavi od malih nogu, a na književnoj je sceni aktivno sedam godina, te je sudjelovala na brojnim recitalima.

– Pjesnik ne razmišlja o nagradi. Inspiraciju pronalazim u sebi, a samo poticaj dolazi izvana – kaže. Program su vodili Marko Hergešić i Renata Sabljak, u glazbenom dijelu nastupio je SKUD-a I. G. Kovačić. Pokrovitelji manifestacije bili su Ministarstvo kulture, Krapinsko-zagorska županija, Općina Bedekovčina i Grad Zagreb - gradski ured za kulturu. Načelnik općine Rajko Vidiček na kraju je otvorio natječaj za Susret riječi 2012.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar PEGLICA
PEGLICA
16:21 05.09.2011.

nevjerojatno ,ali zaista puno ste napisali o krapinskom festivalu .i vama je u interesu da se za to nigdje ne cuje . SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije