Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Izbori 2020

Plenković u Vukovaru: U 5. izbornoj jedinici očekujemo 8 zastupničkih mjesta

Nema niti jednog grada u Hrvatskoj za koji je njegova Vlada dala više sredstava, potpore i projekata nego je to grad Vukovar, govori Plenković
25. lipnja 2020. u 21:15 16 komentara 2805 prikaza
Plenković u Vukovaru
Pogledajte galeriju 1/7

U sklopu posjete Vukovarsko – srijemskoj, tijekom koje je svečano otvorio novoizgrađeni objekt Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko – srijemske županije, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković posjetio je danas i Vukovar gdje se susreo i družio sa građanima. 

biračka kutija MANDATI IZJEDNAČENI U 7. Nova anketa: HDZ uvjerljiv u 5. izbornoj jedinici, Restartu prednost u 6.

- Izbori za Hrvatski sabor izuzetno su važni i cilj HDZ-a je da ponovimo rezultat od prije četiri godine kada smo u 5. izbornoj jedinici osvojili 8 saborskih mandata, rekao je Plenković.

I ovom prilikom podsjetio je na niz projekata i ulaganja koja je Vlada RH tijekom protekle četiri godine realizirala na području Vukovara pri čemu je sve počelo sjednicom Vlade RH održanom u studenom 2016. godine. Istakao je kako nema niti jednog grada u Hrvatskoj za koji je njegova Vlada dala više sredstava, projekata i potpore nego je to grad Vukovar.

Govoreći okupljenim građanima Plenković je kazao kako su iza njegove Vlade četiri „izrazito dinamične i intenzivne godine čvrstog zalaganja za hrvatske interese, za Slavoniju, Baranju i Srijem, za Vukovar". Odgovarajući na upite novinara spomenuo je i gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu koji je prije mjesec dana napustio HDZ.

Zagreb: 17. sjednica Odbora za ratne veterane JOSIP ĐAKIĆ 'Plenković je siguran premijer i svjetski lider, sada i ubuduće'

-U Vukovaru smo uvijek na domaćem terenu. Vukovarski HDZ je se, nakon izlaska iz stranke gradonačelnika Ivana Penave i HDZ-ovih vijećnika, konsolidirao i ide naprijed. Gospodin Penava je dobio svu našu potporu i ovog HDZ-a koji ja vodim kao i onog koji su vodili moji prethodnici i on je tu potporu u potpunosti iznevjerio i otišao u jednu drugu opciju. Mislim da je to bila velika greška. Ako netko pretendira biti zamjenik predsjednika HDZ-a u ožujku, a nakon samo dva mjeseca ode u drugu opciju, onda je problem u njemu, a ne u nama, rekao je Penava.

Osvrnuo se i na datum izbora kazavši kako je odluka o raspuštanju Sabora donesena u vrijeme kada je epidemiološka situacija u Hrvatskoj bila izvrsna kao i da je o datuma izbora odlučivao predsjednik RH Zoran Milanović.

-Za datum održavanja izbora uzet je onaj predzadnji mogući termin. Izbori su mogli već biti održani, rekao je Plenković.

Zagreb: U hotelu Westin održana je 14. konvencija hrvatskih izvoznika EKONOMIST LJUBO JURČIĆ HDZ i SDP ne nude ništa što bi povećalo nacionalni dohodak

Najavio je i kako izborna kampanja neće biti prekinuta ali i da neće biti nekih velikih izbornih skupova te da će se kod okupljanja građana paziti na sve propisane mjere. Dodao je i kako je zdravstveni sustav Hrvatske sposoban nositi se s izazovom koronavirusa.

Josip Stanišić
KRENULO GA
Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice