Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba za slavoniju

Plenković u Vukovaru: U 5. izbornoj jedinici očekujemo 8 zastupničkih mjesta

Plenković u Vukovaru
25.06.2020.
u 21:15

Nema niti jednog grada u Hrvatskoj za koji je njegova Vlada dala više sredstava, potpore i projekata nego je to grad Vukovar, govori Plenković

U sklopu posjete Vukovarsko – srijemskoj, tijekom koje je svečano otvorio novoizgrađeni objekt Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko – srijemske županije, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković posjetio je danas i Vukovar gdje se susreo i družio sa građanima. 

- Izbori za Hrvatski sabor izuzetno su važni i cilj HDZ-a je da ponovimo rezultat od prije četiri godine kada smo u 5. izbornoj jedinici osvojili 8 saborskih mandata, rekao je Plenković.

I ovom prilikom podsjetio je na niz projekata i ulaganja koja je Vlada RH tijekom protekle četiri godine realizirala na području Vukovara pri čemu je sve počelo sjednicom Vlade RH održanom u studenom 2016. godine. Istakao je kako nema niti jednog grada u Hrvatskoj za koji je njegova Vlada dala više sredstava, projekata i potpore nego je to grad Vukovar.

Govoreći okupljenim građanima Plenković je kazao kako su iza njegove Vlade četiri „izrazito dinamične i intenzivne godine čvrstog zalaganja za hrvatske interese, za Slavoniju, Baranju i Srijem, za Vukovar". Odgovarajući na upite novinara spomenuo je i gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu koji je prije mjesec dana napustio HDZ.

-U Vukovaru smo uvijek na domaćem terenu. Vukovarski HDZ je se, nakon izlaska iz stranke gradonačelnika Ivana Penave i HDZ-ovih vijećnika, konsolidirao i ide naprijed. Gospodin Penava je dobio svu našu potporu i ovog HDZ-a koji ja vodim kao i onog koji su vodili moji prethodnici i on je tu potporu u potpunosti iznevjerio i otišao u jednu drugu opciju. Mislim da je to bila velika greška. Ako netko pretendira biti zamjenik predsjednika HDZ-a u ožujku, a nakon samo dva mjeseca ode u drugu opciju, onda je problem u njemu, a ne u nama, rekao je Penava.

Osvrnuo se i na datum izbora kazavši kako je odluka o raspuštanju Sabora donesena u vrijeme kada je epidemiološka situacija u Hrvatskoj bila izvrsna kao i da je o datuma izbora odlučivao predsjednik RH Zoran Milanović.

-Za datum održavanja izbora uzet je onaj predzadnji mogući termin. Izbori su mogli već biti održani, rekao je Plenković.

Najavio je i kako izborna kampanja neće biti prekinuta ali i da neće biti nekih velikih izbornih skupova te da će se kod okupljanja građana paziti na sve propisane mjere. Dodao je i kako je zdravstveni sustav Hrvatske sposoban nositi se s izazovom koronavirusa.

Komentara 16

JU
juice
22:29 25.06.2020.

Danas 2020. samo hulje, lopovi i kurve mogu braniti boje ovakvoga HDZ-a.

KO
KOMEntar
22:02 25.06.2020.

LAZ I PROPAGANDA!

ME
meščini
22:49 25.06.2020.

IZDAJA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije