Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U ČAKOVCU

Plenković o nagađanjima o odlasku Paladine: Naš zajednički zadatak je da se obnova ubrza, sve ostalo su špekulacije

Čakovec: Premijer Plenković održao sastanak sa županom Matijom Posavcem i gradonačelnicom Ljerkom Cividini
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
27.12.2022.
u 14:02

Kada sam rekao da je obnova nestvarno spora, tada sam mislio na konstrukcijsku obnovu i izgradnju kuća. Da ste bili tamo, vidjeli biste učinkovitu izgradnju kuća, to je cjelovit i dobar projekt, mišljenja je Plenković koji je danas boravio u Čakovcu

Premijer Andrej Plenković danas je sudjelovao na sastanku sa županima uključenim u Razvojni sporazum za sjever Hrvatske u Čakovcu. Prije toga održan je sastanak s županom Međimurske županije Matijom Posavcem te gradonačelnicom Čakovca Ljerkom Cividini.
 
Nakon sastanka sa županima potpisao je i niz ugovora, a potom je dao i izjave za medije.

- Budući da je sastanak bio otvoren za javnost, vidjeli ste sadržaj rasprave, sugestije zastupnika, a drago mi je da smo uručili 56 ugovora vrijednih 54 milijuna kuna od kojih se mnogi odnose na pripremu dokumentacije za provedbu projekata - kazao je na početku Plenković te kazao kako se ''nada da će razviti dodatni sustavan dijalog sa županima u Hrvatskoj''.

- Naša je politika sveobuhvatna i nastoji kanalizirati sredstva za sve što je dobro, a to ćemo i zaokružiti ovim sastankom danas - dodao je. 

O špekulacijama o odlasku ministra Paladine, Plenković je kazao kako nije pratio medije ovih dana. Na pitanje hoće li doći na Banovinu u četvrtak, na godišnjicu od potresa, premijer je kazao kako neće jer je nedavno bio u posjeti.

- Posvetio sam se obitelji za Božić i tek sam jutros pratio medije. Onaj tko je pratio moj intervju mogao je čuti sljedeće: Naš zajednički zadatak da se proces obnove ubrza. Kada sam rekao da je obnova nestvarno spora, tada sam mislio na konstrukcijsku obnovu i izgradnju kuća. Da ste bili tamo, vidjeli biste učinkovitu izgradnju višestambenih objekata, to je cjelovit i dobar projekt. Medved je kazao kako smo 5.000 objekata kompletno riješili glede nekonstrukcijske obnove. Ovo drugo su sve špekulacije o kojima ne kanim govoriti - komentirao je te kazao kako su ''mediji preko Badnjaka imali zadaću loviti ministre''.

Mogu li se očekivati izvanredni parlamentarni izbori, kako više ne biste imali problema sa žetončićima? 

- A recite mi, tko su ''žetončići''? Pitajte onih 54 u Saboru koji su bili protiv sudjelovanja Hrvatske u misiji vojne pomoći Ukrajini. Zašto se nisu okuražili uključiti? Što se tiče izbora, oni će biti kada će biti. Zadovoljni smo s rejtingom stranke s razlogom, i nismo rezultate postigli bez razloga - poručio je.

Što se tiče demografske revitalizacije - to je ključno pitanje, smatra premijer Plenković koji se osvrnuo na ulaganja koja su provedena u posljednjih mjeseci.

- Hrvatska Vlada stvara preduvjete kako bismo djelovali poticajno na mlade da osnuju svoje obitelji, ali ključan je mentalitetni iskorak - smatra.

Uz predsjednika Vlade danas je bilo čak šest ministara - Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Marin Piletić, ministar rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, Vili Beroš, ministar zdravstva i Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja.

>> VIDEO Božićna čestitka Zorana Milanovića

 

Komentara 16

LI
Liberalčić
14:17 27.12.2022.

Pupovac vedri i oblači. Kad će smijeniti Plenkovića?

MA
mate30
15:37 27.12.2022.

Pupi, učini nešto za Hrvatsku. Smjeni Plenkija.

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
14:47 27.12.2022.

Čak 22% građana podržava Plenkovićevu vladu. A samo 67% ne podržava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije