Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'RASPRAVNO NESPOSOBNA?'

Piromanki određen jednomjesečni istražni zatvor

Privođenje osumnjičene za podmetanje požara
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/3
30.07.2019.
u 14:21

U požaru je nastala šteta u zasad neutvrđenom iznosu, ali je svakako riječ o imovinskoj šteti velikih razmjera, kažu u šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu.

Zbog opasnosti da bi mogla ponoviti teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, sudac istrage šibenskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 53-godišnjakinji osumnjičenoj za podmetanje velikog požara u Dubravi kod Šibenika, a nad njom će se provesti psihijatrijsko vještačenje radi utvrđivanja ubrojivosti.

Predsjednica šibenskog Županijskog suda Nives Nikolac izjavila je u utorak kako je jednomjesečni istražni zatvor određen na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva.

Najavila je kako u nastavku postupka nad osumnjičenom slijedi psihijatrijsko vještačenje kojim će se utvrđivati njeno zdravstveno stanje i ubrojivost, a s obzirom da je ona zbog namjernog podmetanja požara bila kažnjeno gonjena i 2017. godine, ali je utvrđeno da je to napravila u stanju neubrojivosti.

Iz šibenskog tužiteljstva navode kako su u nazočnosti liječnika psihijatra i branitelja jučer pokušali ispitati osumnjičenicu, ali to nisu mogli provesti jer je liječnik izrazio sumnje u raspravnu sposobnost osumnjičene i njezinu mogućnost iznošenja obrane.

Ona je u ponedjeljak popodne privedena u Općinsko državno odvjetništvo zbog sumnje da je namjernim potpaljivanjem požara počinila kazneno djelo protiv opće sigurnosti, za koje je zapriječena kazna zatvora od jedne do deset godina.

Privođenje osumnjičene za podmetanje požara
1/5

 U Tužiteljstvu navode kako 53-godišnjakinju sumnjiče da je 27. srpnja oko 13.30 sati na području Dubrave kod Šibenika, s ciljem izazivanja požara, otvorenim plamenom zapalila raslinje uz prometnicu od Dubrave prema autocesti.

Uslijed jakog južnog vjetra požar se brzo proširio te zahvatio područje od zaselaka Južni Škugori, sjeverno preko Rupića, brda Krtolin do zaselaka Lugovići, Mihaljevići i Podlukovnik, ugrozivši tamošnje poljoprivredne površine i stambene objekte.

U požaru je nastala šteta u zasad neutvrđenom iznosu, ali je svakako riječ o imovinskoj šteti velikih razmjera, kažu u šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu.

Šibenska policija u ponedjeljak je izvijestila da je osumnjičena u subotu, 27. srpnja, na putu do posla potpaljivanjem kutije kocki za potpalu pokušala zapaliti požar, ali kutija nije u cijelosti izgorjela pa je zapalila još jednu kutiju s kockama za potpalu koja je zapalila makiju i stabla borova, a požar se zbog jakog južnog vjetra brzo proširio i zahvatio oko 900 hektara zemljišta.

Upravo su te kocke za potpalu policiji i pomogle da otkrije osumnjičenu, jer je videokamerom snimljena u trgovini kada ih je kupovala.

Hrvatske autoceste potvrdile su da je riječ o njihovoj zaposlenici, blagajnici na naplatnim kućicama, a potvrdili su i da je ona prije dvije godine bila uhićena zbog podmetanja sedam požara u šibenskoj Dubravi.

Određeno joj je psihijatrijsko liječenje, a nakon pet mjeseci liječenja nadležni psihijatar utvrdio je da joj se stanje značajno poboljšalo te nije zatraženo produljenje liječenja, pa se vratila na posao.

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
12:15 30.07.2019.

Ma kakav privtor. Nek plati za nastalu stetu, a ne da jos zivi na racun poreznika.

DU
Deleted user
12:56 30.07.2019.

Raspravno nesposobna ona ili taj doktor?! Ak' je za posao sposobna, onda je sposobna odgovarati i za svoja zlodjela.

TH
than
12:57 30.07.2019.

Cijela ova priča je nevjerojatna do bizarnosti. Piroman u Dalmaciji je kao narkoman u sred polja droge. I sada ti očekuješ da se on suzdrži. I k tome još je HAC zaposli. Na kraju se ne bi niti čudio da izađe slobodna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije