Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO ISTRAŽIVANJE

Pfizer: Dvije doze ne osiguravaju potreban imunitet djeci u dobi od 2 do pet godina, uvodimo booster

Rijeka: Cijepljenje djece od 12 do 16 godina protiv koronavirusa u dvorani Zamet
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
18.12.2021.
u 10:06

Tvrtka će također testirati treću dozu i kod starije djece koja još nemaju odobrenje za booster dozu cjepiva

Nova istraživanja pokazala su kako dvije doze cjepiva za djecu u dobi od dvije do pet godina ne pružaju dovoljno jak imunitet, stoga se uvodi i booster doza, javljaju iz tvrtke Pfizer.

Inicijalni testovi su indicirali da će preporučena doza proizvesti jak imunosni odgovor kod djece i minimizirati rizik nuspojava, prenosi CNN

Ipak, nova istraživanja pokazala su kako je potrebno uvesti i treću. 

- Nisu identificirani nikakvi sigurnosni problemi, a doza od 3 mikrograma pokazala je povoljan sigurnosni profil za djecu u dobi od 6 mjeseci do 5 godina - naveli su. 

- Odluka o uvođenju treće doze odražava predanost tvrtke u pažljivom biranju prave doze kako bi se maksimalno smanjile nuspojave. Ako će to uspjeti, poslat ćemo podatke regulatorima u prvoj polovici 2022. - dodaju. 

Tvrtka će također testirati treću dozu i kod starije djece koja još nemaju odobrenje za booster dozu cjepiva. Ove promjene vjerojatno će značiti kašnjenje u odobravanju cjepiva za mlađu djecu, rekao je dr. Anthony Fauci.

- To neće biti vjerojatno do drugog tromjesečja 2022., a nadali smo se da će to biti u prvom tromjesečju, rekao je Fauci, direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti.

>> VIDEO Kreće cijepljenje djece od 5 do 11 godina: Po čemu se razlikuje od cjepiva za odrasle

Komentara 24

Avatar Virus_1984
Virus_1984
10:16 18.12.2021.

Sada stvarno počinjem vjerovati da je ovo jedan veliki eksperiment kojim se testira razina inteligencije u svijetu.

DU
Deleted user
10:29 18.12.2021.

Čitam i ne vjerujem. Nadam se da će tim ljudima netko nekad u čim bližoj budućnosti suditi za ovo.

AN
anders800
10:17 18.12.2021.

U Engleskoj 1 ligi je cijepljeno vise od 90% igraca. Ovaj tjedan su morali otkazati vec 4 tekmi te a za vikend su otkazali 10 tekmi.Cijeli prvi timovi su bolesni ili pozitivni na magicni test.(15.12.2021, theguardian). U Amer. Kanadskoj hokelel ligi je jos gora situacija.100% igraca cijepljeno(yahoo, 9.12.2021).9 utakmica je otkazano.Trenutno oko pol momcadi imaju bolesno,pozitivno 12 od 32 timova. Kaj se vise cijepe sve je vise bolesnih,pozitivni kad nije bilo cjepiva u 2020 bolesni,pozitivni su bili samo pojedinci , nakon cijepljenja bolesno,pozitivno je pola momcadi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije