Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
peticija

Petrinja protiv nuklearnog otpada na Trgovskoj gori

petrinja
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
1/5
14.04.2015.
u 14:47

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović (HNS) predstavio je javnosti peticiju „Ne nuklearnom otpadu na Trgovskoj gori"

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović (HNS) predstavio je javnosti peticiju „Ne nuklearnom otpadu na Trgovskoj gori". Na predstavljanju je, od pozvanih gradonačelnika i načelnika  iz okolice, sudjelovao samo HSS-ov načelnik Općine Lekenik Ivica Perović. D. Dumbović smatra kako planirano odlaganje radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori direktno ugrožava i Petrinju koja je od lokacije udaljena dvadesetak kilometara zračne linije.

– Sve loše dolazi Petrinji u krilo i sada šaljemo poruku svima onima koji su podignuli ruku za Trgovsku goru, da nam je dosta vođenja politike – daleko od očiju, daleko od srca. Nemojte nam to raditi i nađite druga, pametnija rješenja – rekao je gradonačelnik optuživši za nedjelovanje i sve saborske zastupnike iz 6. izborne jedinice koji su u Saboru glasali za odluku koja dovodi radioaktivni otpad na Trgovsku goru.

– Činjenica je da smo uvijek imali političare koji su prodali interese ovog područja čim, na putu za Sabor, pređu Lekenik i zato smo tu gdje jesmo. Dolaze izbori i mi ćemo ljudima jasno dati do znanja da oni koji su bili izabrani u našoj 6. izbornoj jedinici, više nikada ne budu izabrani. Nama ne treba nikakva renta, neka tu rentu oni iz Zagreba daju Sloveniji pa neka otpad ostane tamo.  Uostalom, ako nije opasno, neka ga slobodno ostave na Medvednici i Sljemenu, bit će Hrvatskoj i manji troškovi dopreme – rekao je D. Dumbović.

>> Radioaktivni otpad skladištit će se u vojarni Čerkezovac na Trgovskoj gori

Komentara 2

CR
CrniP
20:06 14.04.2015.

Ja bih uzeo taj otpad i pripadajući milijardu i po kuna. Napravio skladište 50x50 x20m, i na njemu najmoderniju viletinu u kojoj bih živio rađe negoo uz sisačku rafineriju, kutinsku petrokemiju, zagrebački smog,pesticidirana polja baranje, ili kaštelanski zaljev. I još bi mi ostalo novaca u vrijednosti nekoliko eurojackpota. Što je tu nejasno?

TT
tomoice_tomice
16:49 14.04.2015.

Ostali nemaju vremena. Čudim se samo županu - kako to da on nije stigao tu da se bar malo poslika za novine. Ah, da, nije mogao dobiti honorar...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije