Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika završnica riječkog karnevala

Ovo su najljepše maškare u Hrvatskoj

Riječki karneval
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/23
07.02.2016.
u 22:00

U 110 karnevalskih skupina sa 73 alegorijskih kola je više od 10 tisuća veselih maškara

Peto godišnje doba, kako se u Rijeci naziva vrijeme maškaranog ludovanja, danas je u velikoj završnici ovogodišnjeg kratkog karnevala. Od podneva kad je s Rive krenula 33. povorka međunarodnog Riječkog karnevala središtem grada teče rijeka živopisnih karnevalista – u 110 karnevalskih skupina sa 73 alegorijskih kola je više od 10 tisuća veselih maškara koje pozdravljaju brojni Riječani i turisti koji su zbog karnevala stigli u Rijeku.  

Uz domaće, iz Rijeke i zaleđa, s opatijskog i crikveničkog područja, Vinodola, Senja, s otoka i Gorskog kotara, u povorci je i deset skupina iz drugih dijelova Hrvatske i gosti iz inozemstva , iz Italije, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Makedonije. U studentskim maškaranim grupama AISEC i Prijatelji knjige su mladi iz cijele Europe. Velika povorka, kao i sinoćnji humanitarni Karnevalski bal u Guvernerovoj palači, doveli su u Rijeku i dvadesetak predstavnika diplomatskog zbora u Hrvatskoj te predstavnike gradova prijatelja Rijeke. 

Povorka veselih maškara od kojih su mnoge maskama i porukama komentirale aktualnu zbilju,  tekla je gradom osam i pol sati , a nakon što je Korzom prošla zadnja skupina, tradicionalno su  to Halubajski zvončari, meštar Toni vratio je ključ grada dogradonačelniku Marku Filipoviću.  Potom je na  Adamićevom gatu jedinstvenom ceremonijom na moru paljenjem presuđeno Pustu Riječkog karnevala, Tomici Karamostiću, krivcu za sva zla i nedaće. 

>> Rijekom prošlo 68 karnevalskih grupa djece, na balinjeradi u Opatiji dokazao se i gradonačelnik

>> Dječji fašnik privukao velik broj posjetitelja

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
18:56 07.02.2016.

pišite o predragu maticu!!!!i njegovim izjavama!!!

Avatar nekakav
nekakav
15:57 07.02.2016.

nisam baš siguran da su ove polugole cure nega grupa maškara... karneval je jedno, a maškare drugo. zadivljuje me ova ljudska potreba za stalnim stvaranjem osjećaja da se nešto događa... svaki dan ej isti, sumoran i siv. a ove golegole španjolke i srbijanke to ne mogu promijeniti, osim malo žile napuniti...

GL
globalsolutions
20:49 07.02.2016.

Vrhunski i neopisivi doživljaj!!! I nije bilo 110 nego 112 grupa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije