Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ČESTITAM IM'

Pernar o presudi Hrvatima u Zambiji: 'Želim im svu sreću. Ja? Dao sam sve od sebe da ih osude'

Zagreb: Ivan Pernar održao tribinu na temu javnog gradskog prijevoza
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
01.06.2023.
u 16:44

Bivši političar prošloga je tjedna svjedočio protiv Hrvata gdje je i optužio jednog kako je muškarac rođen u tijelu žene, što je inače kažnjivo u Zambiji, a u jednom trenutku je umalo završio i u pritvoru zbog nepoštivanja suda

Nakon što je tijekom cijelog dana prenosio dojmove iz sudnice u Ndoli, gdje su ovog četvrtka nakon pola godine agonije četiri hrvatska para oslobođena od optužbi za trgovanje djecom, bivši saborski zastupnik iz redova Živog zida Ivan Pernar na kraju im je čestitao i poželio sreću u životu. 

Bivši političar prošloga je tjedna svjedočio protiv Hrvata gdje je i optužio jednog kako je muškarac rođen u tijelu žene, što je inače kažnjivo u Zambiji, a u jednom trenutku je umalo završio i u pritvoru zbog nepoštivanja suda. Poručio je ranije i kako ga slobodno mogu zvati monstrumom jer im se ''netko morao suprotstaviti'', no u posljednjoj objavi na Facebooku, koje su inače učestale, Pernar je napisao kako su ''naučili veliku lekciju u životu''.

>> VIDEO Kraj agonije Hrvata nakon gotovo 6 mjeseci: Sutkinja ih oslobodila i odbacila optužnicu

 

''Sad mi veli kolega koji je pratio izricanje odluke, da su optuženici bili jako sretni zbog oslobađajuće presude, a neki su i plakali.
Bilo je neizvjesno do samog kraja, moja očekivanja su bila da će ispitivat optuženike, ali nije došlo do toga. Oni su pobjednici u ovom sporu, iako i sami znaju što zakon u DR Kongu govori o mogućnosti stranaca da posvajaju djecu. Mislim da toga nisu bili svjesni kad su išli u Zambiju po djecu, a ako i jesu nisu o tome razmišljali. Djeca će im sada biti predana i želim im svu sreću u životu. Naučili su veliku životnu lekciju. Pobjedniku treba čestitat na pobjedi, a ne ljutit se. Ja im ovom prilikom čestitam na velikoj pravnoj pobjedi i mislim da bi komotno mogli film napravit o njihovom slučaju'', objasnio je Pernar, dodajući kako je on ''dao sve od sebe da ih osude, no u tome nije uspio''.

VEZANI ČLANCI:

''Što se tiče mog osobnog mišljenja o cijelom slučaju, smatram da oni nisu mogli legalno posvojit tu djecu upravo zbog Obiteljskog zakona u Kongu koji zabranjuje posvajanje strancima i mislim da je netko zaradio novac na njima, kao i na svim drugim Hrvatima koji su do sad posvajali djecu od tamo.  Smatram da je pogrešno to što su se upustili u posvajanje djece iz Konga i da Hrvatska ne bi trebala dozvoljavati takva posvajanja. Međutim, to ne umanjuje njihovu pobjedu pred Zambijskim sudom. Pozivam sve da ne osjećaju nikakvu gorčinu i ako optuženici neće nikome radit pravne probleme u HR ni ja neću ići u daljnje kopanje po ovom slučaju.
Moj cilj odlaska u Zambiju je bio ukazati na to da u Kongu nije dozvoljeno zakonito posvajati djecu strancima, a da Hrvatska vlada to dozvoljava bez da provjerava autentičnost dokumenata'', tvrdi Pernar.

>> VIDEO Suđenje Hrvatima u Zambiji

Zagreb: Ivan Pernar održao tribinu na temu javnog gradskog prijevoza
1/15

''Vjerujem da je to svima u Hrvatskoj danas jasno. Ja sam pokazao svoj stav, kao i da mi je stalo do istine u tom slučaju.
Učinio sam sve što je ljudski bilo moguće unutar zadanih okvira koje sam imao. Mogu li to za sebe reći i ljevičari koji su me napadali ostat će na javnosti da prosudi'', zaključio je.

Komentara 78

PE
pebe
19:01 01.06.2023.

Znaci od 2017 godine iz DR Kongo su zabranjena posvojenja, a ovi oslobodeni svih optuzbi, pitam se koje ovdje lud?

Avatar SolPapar
SolPapar
17:36 01.06.2023.

Koštali su nas i novaca i tko zna kojih i kakvih usluga 🤨 No čak bi se i to isplatilo kad bi se temeljito preispitao (ne)rad, i vjerojatna korupcija, suda koji im je izdao dokumente i doveo državu u ovakvu situaciju... ali čisto sumnjam jer postjugosloveni drmaju Hrvatskom....

Avatar loka
loka
21:30 01.06.2023.

pernar je nitko i ništa, dvorska luda...pravo zlo su oni koji ga financiraju i huškaju🙄

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije