Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAMBIJA

Pernar svake minute navijao na Fejsu, a nakon odluke sutkinje samo ustvrdio ishod

Zagreb: Ivan Pernar održao tribinu na temu javnog gradskog prijevoza
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/11
01.06.2023.
u 11:33

Što je točno sutkinja odlučila javit ću uskoro, ali sudeći po ovoj odluci, možemo ustvrditi da optuženi nisu krivi za trgovinu djecom - objavio je Pernar

Nakon gotovo šest mjeseci četiri hrvatska para uhićena u zračnoj luci u Zambiji zbog sumnje u pokušaj trgovanja ljudima, konačno su dočekali kraj procesa. Nakon mjeseci drame i nevjerojatnih obrata u slučaju, danas je sutkinja Mary Mulanda odbacila optužnicu.

Na to je reagirao i Ivan Pernar koji je otišao u Zambiju kako bi svjedočio na sudu protiv hrvatskih državljana.

- Ako tužiteljstvo ne uloži žalbu ili žalba bude odbijena, odluka sutkinje postaje pravomoćna. Zambijski zakon govori da bi netko bio osuđen za trgovinu ljudima, nije dovoljno samo da posvajanje bude nezakonito, nego je potreban i element iskorištavanja djece. Što je točno sutkinja odlučila javit ću uskoro, ali sudeći po ovoj odluci, možemo ustvrditi da optuženi nisu krivi za trgovinu djecom - objavio je na Facebooku Pernar.

Zagreb: Ivan Pernar održao tribinu na temu javnog gradskog prijevoza
1/15

Pernar je na Facebooku aktivno pratio suđenje. Pisao je tako da će suđenje malo kasniti te je objavio i trenutak kada je sutkinja ušla u sudnicu. 

- Već 15 minuta se čita odluka, a još uvijek se ne zna kakav će biti ishod. Pa ljudi moji je li ovo moguće ulazimo uskoro u 20. minutu čitanja odluke. Trenutno nabraja dokaze koje je tužiteljstvo predalo sudu - pisao je Pernar.

- Sutkinja je oslobodila optuženike! - jedan je od statusa.

Uhićeni u prosincu

 Hrvati su uhićeni 7. prosinca u zračnoj luci u Ndoli. Policija ih je presrela dok su se, vodeći sa sobom četvero djece iz DR Kongo koje su netom posvojili, vraćali kući u Zagreb. Djecu je preuzela zambijska socijalna služba i odvela na tajnu lokaciju. Obrat se dogodio 6. veljače kad je optužnica odbačena, a Hrvatima je dano 48 sati da napuste zemlju. No dok su sutradan ulazili u avion ponovno su uhićeni, a odmah se proširila vijest kako su uhićeni zbog prijave jednog Hrvata. 

Komentara 45

Avatar markoii123
markoii123
12:29 01.06.2023.

Pernar bi se mogao brinuti malo i o svojoj biološkoj djeci a ne drugima soliti pamet. Neka ide do svoje djece i snažno ih zagrli,djeca su najveće bogatstvo.

DU
Deleted user
11:53 01.06.2023.

Ivan Pernar postupio je kako bi trebao svaki građanin.Moralna je i zakonska dužnost pojedinca prijavit kazneno djelo.Prikrivanje kaznenog dijela ili pomaganje u izvršenju istog isto tako kazneno je djelo. Ivan Pernar postupio je kao čovjek i legalist. Druga stvar je što je LGBT lobi danas toliko moćna da upravlja svim porama društva i da je zakon samo "smokvin list".Kod nas se to narodski kaže: kadija tuži - kadija sudi.U pravo i pravdu,državu i demokraciju samo budale još vjeruju.

O2
Ožujak.2023
13:02 01.06.2023.

Ovom bi bilo bolje da se pozabavi samim sobom, a ne tuđim životima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije