Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Penava: 'Od posljednje sjednice Gradskog vijeća nisam se čuo s Plenkovićem'

U zavisnosti od političkih svjetonazora kao i nacionalnosti dio građana podržava gradonačelnika Ivana Penavu i vladajuće u gradu, dio smatra da su stavovi predstavnika srpske nacionalne manjine zakoniti i ustavni, a ima i onih koji su mišljenja kako je sve to bio igrokaz za birače.
22. listopada 2019. u 15:24 10 komentara 360 prikaza
Ivan Penava i Andrej Plenković
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Sjednica Gradskog vijeća Vukovara, koja je održana u proši petak i koja je rezultirala bacanjem na pod Statuta Grada Vukovara pisanim ćirilicom, uvredama, prijetnjama i svemu drugome što se moglo vidjeti, i dalje je jedna od glavnih tema u Vukovaru.

Ilustracija marina šunjerga Policajac i učitelj manje su važni od savjetnika?!

U zavisnosti od političkih svjetonazora kao i nacionalnosti dio građana podržava gradonačelnika Ivana Penavu i vladajuće u gradu, dio smatra da su stavovi predstavnika srpske nacionalne manjine zakoniti i ustavni, a ima i onih koji su mišljenja kako je sve to bio igrokaz za birače.

 Gradonačelnik Penava danas je tijekom posjete Dječjem vrtiću u gradskoj četvrti Borovo naselje, gdje je izvršen projekt energetske obnove, novinarima rekao kako se od održavanja „vruće“ sjednice Gradskoga vijeća nije čuo s predsjednikom HDZ-a i premijerom Andrejom Plenkovićem.

Rekao je kako nema još niti odgovora iz Ustavnog suda RH kao i da će vjerojatno predsjednik Ustavnoga suda prenijeti medijima svoj stav kada ga budu donijeli. Posjeta vrtiću iskorištena je i da se Penavu pita za segregaciju djece u dječjim vrtićima kao i osnovnim i srednjim školama u Vukovaru.

Pametno parkiranje u Vukovaru Smart City Vukovar sada ima sustav pametnog parkiranja

-To nije moj odabir ali je zakonski s tim što je u vrtićima nešto „mekša“ situacija. Moje mišljenje je kako bi djeca trebala zajedno da idu u vrtiće i škole kao i da se djeci svih nacionalnih manjina omogući da uče jezik, kulturu i povijest svoje matične države s tim što bi se to radilo u nekom izvanrednom vremenu izvan redovite nastave. Mislim kako je ovakva primjena modela u Vukovaru, a i sam sam bio profesor u školi, krivi model. Hoće li doći do promjene modela i kada vidjet ćemo, rekao je Penava.

Tri, dva, jedan – kuhaj!
Komentari ne staju! Gledatelji ovo zamjeraju pobjednici showa: 'Tužno. Trebala je to učiniti, nije fer'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • cromak:

    Pod naslov bih bio bolji ako bi glasio, Grobovi vam nikada oprostiti nece.!!!!!!!!! a posto VL listom vlada neke druge usijane glave dobivas crveni karton.

  • Žegarni:

    Vidis ti naslova. Ma sokiran sam.

  • MateBobanheroj:

    Poštujem Vukovaru i njegovu žrtvu, ali previše je tu mržnje i dvostrukih mjerila. S jedne strane postoji opravdani otpor prema zlodjelima velikosrpskog agresora, a s druge strane ti isti "srbomrsci" organiziraju maratone prema Srebrenici. Pitam se čemu toliko vezivanje Vukovara ... prikaži još! i Srebrenice, zar su muslimanske žrtve važnije od svih hrvatskih žrtava u cijeloj BiH. Onaj tko na taj način vezuje Vukovar sa muslimanima, je dno dna od čovjeka.