Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBIO U STRANCI

Pao Abbott: Australija će dobiti četvrtog premijera od 2013. godine

Malcolm Turnbull i Tony Abbott
Foto: Reuters/PIXSELL
14.09.2015.
u 17:16

Abbott je na unutarstranačkim izborima dobio 44, a Turnbull 54 glasova

Australija će dobiti novog premijera nakon što je Malcolm Turnbull danas pobijedio Tonyja Abbotta na izborima za čelnika Liberalne stranke, prenosi BBC. Abbott je na unutarstranačkim izborima dobio 44, a Turnbull 54 glasova.

Turnbull je rekao kako pretpostavlja da će parlament odraditi mandat do kraja, što bi značilo da neće biti prijevremenih izbora. Abbottov nasljednik bit će četvrti australski premijer od 2013. godine John Howard posljednji je koji je odradio puni mandat, a otišao je 2007. godine.

Turnbull, multimilijunaš i bivši bankar, stranku desnog centra vodio je 2008. i 2009. godine, dok ga Abbott u utrci za čelnika nije pobijedio za samo jedan glas. Abbott je preživio unutarstranačke izbore u veljači, ali je njegova vlada u anketama stalno bila iza Laburističke stranke, dok je Turnbull viđen kao poželjniji premijer.

>> Tony Abbott, zeleni vrag Australije

>> Političari i mediji obrušili se i ismijali poruku australskog premijera Tonyja Abbotta

Komentara 2

SO
soovls
19:48 14.09.2015.

eto gay brakova i u Auss

VO
vodokotlic
21:26 14.09.2015.

ako je desno krilo liberalne stranke moglo toliko dugo drzati abbota na vlasti onda ce moci i opirat se legalizaciji gay brakova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije