Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matematika, povijest

Ovo je test za 8. razred iz 1912. – biste li ga znali riješiti?

test za 8. razred iz 1912. godine
bullittcountyhistory.org
13.08.2013.
u 16:20

Kopija testa za 8. razred iz 1912. donirana je povijesnom muzeju u Shepherdsvilleu. Test se sastoji od nekoliko dijelova: slovkanje, čitanje, aritmetika, gramatika, geografija, psihologija, civilna vlada, povijest...

 Kada završimo školu, često zaboravimo dobar dio gradiva. Najbolji pokazatelj toga jest kada pokušamo riješiti test iz određenog predmeta. Zamislite još da je riječ o testu iz 1912.

Upravo takva kopija testa dana je osmašima iz 20. stoljeća koji su se zamislili nad pitanjima. Kopija testa za 8. razred iz 1912. godine donirana je povijesnom muzeju u Shepherdsvilleu, piše The Huffington Post. ''Očito su se ispitivale stvari koje su se tada smatrale relevantnijima nego danas i stoga se njime ne bi trebalo uspoređivati znanje današnjih učenika'', stoji na stranicama muzeja.

Test se sastoji od nekoliko dijelova: slovkanje, čitanje, aritmetika, gramatika, geografija, psihologija, civilna vlada, povijest... Biste li znali riješiti barem dio iz matematike?

>> Pitanja testa za 8. razred iz 1912.

>> Odgovori testa za 8. razred iz 1912.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije