Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snijeg i hladnoća

Stiže prava zima. HAC: Spremni smo, na terenu je 800 radnika

Osijek: Snijeg prekrio gradske ulice
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/35
20.02.2018.
u 11:25

U Zagrebu bi u nedjelju minimalna temperatura trebala biti čak -12 stupnjeva, a maksimalna -2

Snijeg je danas već zabijelio unutrašnjost Hrvatske, gdje se očekuje i stvaranje novog snježnog pokrivača, ponajprije u gorskim predjelima, dok bi prema kraju tjedna temperature trebale pasti znatno ispod nule.

Kako navodi DHMZ, danas će na Jadranu povremeno padati kiša koja će na jugu moguće biti i obilnija. Malo snijega može biti duž obale sjevernog i dijela srednjeg Jadrana. Najviša dnevna temperatura uglavnom će se kretati od -1 do 4 na kopnu te od 6 do 11 °C na Jadranu.

Osijek: Snijeg prekrio gradske ulice
1/10

Snježno vrijeme u unutrašnjosti se očekuje i sutra. Snijeg će padati češće u Gorskom kotaru i Lici, gdje je moguć deblji snježni pokrivač. Na Jadranu će većinom padati kiša, a mjestimice na sjevernom dijelu te u unutrašnjosti Dalmacije povremeno može biti i malo susnježice i snijega. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između -4 i 0, na Jadranu od 3 do 7 °C, a najviša dnevna od -1 do 3, te na Jadranu između 7 i 11 °C.

Snijeg će u unutrašnjosti osobito padati u četvrtak i petak, kada se deblji snježni pokrivač očekuje gotovo u svim predjelima unutrašnjosti. Mjestimičnih obilnijih oborina bit će Dalmaciji, osobito u četvrtak i u noći na petak. 

Prema kraju tjedna očekuje se daljnji pad temperatura, posebno tijekom vikenda. U Zagrebu bi, na primjer, u nedjelju minimalna temperatura trebala biti čak -12 stupnjeva, a maksimalna -2.

Meteorolog Zoran Vakula piše za HRT kako će sljedeći dani mnogima jako promijeniti dojam dosadašnje relativno tople zime.

"Snježni pokrivač već je jutros u nekim nizinama veći od 10 cm, do kraja dana, te posebice u nastavku tjedna bit će i veći, a sljedećih će dana barem tanjeg snježnog pokrivača biti i u Zagrebu, koji je jutros jedan od rijetkih gradova sjevernijih krajeva unutrašnjosti bez snijega na tlu. 5 cm jutros je izmjereno i u Kninu! U gorju će ga do kraja tjedna, mjestimice i prije, biti uglavnom više od metra, na Zavižanu vjerojatno i oko 250 cm", piše Vakula.

"Ostvare li se trenutačne prognoze, za što postoji relativno velika vjerojatnost, posljednji dani veljače - vikend, te posebice ponedjeljak i utorak, bit će hladni kao malo kada u ovom dijelu godine. Uz razvedravanje, makar i djelomično, te snijeg na tlu, jutarnja temperatura zraka diljem unutrašnjosti bit će niža od -5 °C, gdjekad i oko -10 °C, osobito u gorju i niža, a ni tijekom dana neće biti viša od 0 °C", navodi Vakula, koji preporučuje neodlazak na dulja putovanja u sljedećih nekoliko dana.

Osijek: Snijeg prekrio gradske ulice
1/19

Komentara 7

Avatar Ivo Hrvatina
Ivo Hrvatina
12:11 20.02.2018.

U HAC-u su spremni. I sve prave rvatine koje su za dom i sramotu spremne moraju biti spremne i za snijeg, hladnocu i robijaški križni put.

Avatar Niškorist
Niškorist
15:17 20.02.2018.

U Zagrebu nema problema sa snijegom Bandić bu ga pojel tak da ga mi ne trebamo čistiti .

WE
weAreCro
08:01 20.02.2018.

Ma sve je to normalno, vidim vriste po drugim portalima naslovi da ce nas zaledit polarna hladnoca. normalno je da zimi pada snijeg i po danu temperatura bude -3 a po noci -12

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije