Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOROR!

Otkriveno ilegalno uzgajalište kod Zadra: Psi dresirani za borbu oduzet će se vlasniku

Pas na lancu - ilustracija
Pixabay
22.04.2021.
u 22:38

Podnesena je i kaznenu prijavu zbog mučenja životinja.

Pse koje je zadarska policija pronašla u ilegalnom uzgajalištu u Smokviću kraj Zadra oduzet će se vlasniku, te će morati u preodgoj. 

Nalaz veterinarske inspekcije Državnog inspektorata pokazao je da je vlasnik pasa huškao svoje pse na druge životinje i obučavao ih kako bi bili agresivni prema njima. Vlasnik je i prekršio Zakon o Zakon o veterinarstvu jer njih 15 starijih od 90 dana nije propisno identificirao, odnosno čipirao.  Pokazao se i da njih 20 nije cijepio protiv bjesnoće jedanput godišnje, dok opasni psi pasmine pitbul terijer, njih 18 i šest štenaca starih 25 dana, nemaju rodovnice ni Hrvatskoga kinološkog saveza ni Međunarodne kinološke organizacije.

U nalazu inspekcije stoji i da ih je uzgajao i prodavao ilegalno, te je trgovao opasnim psima protiv pravilnika koji to regulira. Otkriveno je i to da je vlasnik povećavao  agresivnost selekcijom ili drugim metodama, što znači da je ostavljao one najagresivnije, navodi 24sata. 

Inače, psi su pronađeni tijekom pretrage zemljišnog posjeda s gospodarskim objektom u Smokoviću u sklopu kriminalističke istrage  Josipa Živkovića kojeg se pak sumnjiči za kazneno djelo neovlaštene proizvodnja i prometa drogama. Policija je tijekom pretrage pronašla zračnu pušku. 

Podsjećamo, Veterinarska inspekcija ima pravo privremeno ih oduzeti vlasniku, a o trajnom oduzimanju, kao i o mogućem vraćanju pasa vlasniku, odlučuje sud.

Inspekcija je zatražila hitni prekršajni postupak. a Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata, Ispostave u Zadru, predložila je prekršajnom odjelu Općinskog suda u Zadru da se 18 pasa i šest štenaca zbog svega oduzmu i prije okončanja postupka. Podnesena je i kaznenu prijavu zbog mučenja životinja.

 

Komentara 1

HO
homophob
17:38 24.04.2021.

Znaci NETKO ce oduzeti vlasniku pse a sta ce onda uciniti s psima koji nemaju svrhe za nista drugo osim krvolocnosti i medusobnog ubijanja? To nisu peseki koje mozete dati nekome gdje su djeca ili starci u blizini. To su krvolocne zvjeri koje samo cekaju izazov da pocmu klanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije