Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Kako su se 1998. godine dogovarali Vatikanski ugovori

27.10.2018.
u 00:00

Ugovor o gospodarskim pitanjima između Svete Stolice i Hrvatske često se spominje u javnosti

U novom prilogu Obzor subotnjeg izdanja Večernjeg lista otkrivamo detalje iz nastanka Ugovora o gospodarskim pitanjima između Svete Stolice i Hrvatske, koji bacaju posve drukčiju sliku od one koja se nameće u javnosti o Crkvi koja parazitira na državnom proračunu. Detalje nam je iznio jedan od kreatora spomenutog ugovora, tj. pregovarača iz najužeg kruga državne delegacije, koja je pregovarala s crkvenim vrhom u Hrvatskoj.

– Kao sudionik u ime Vlade RH u pripremi ugovora, osjećam dužnost podsjetiti na okolnosti i načela kojih se Vlada držala tijekom pregovora te 1998., kada je potpisan taj ugovor  – govori nam naš sugovornik.

>>Cijelu priču pročitajte u subotnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Hrvoje Hribar: HAVC su uništili jer je bio dobar. Sad putujem i živim novi život

>>Kuščević najavljuje racionalizaciju: Došlo je vrijeme za povezivanje te spajanje općina i gradova

>>Novi zakon o prekršajima: MUP kreće u obračun s ustaškim znakovljem

 

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
23:05 26.10.2018.

Na naslovnici maneken Kuscevic i lijevi lopov Hribar. Ima li veceg razloga da ne kupim sutrasnji Vecernji? Nema! I kao sto cujem, VL i 24Sata propadaju velicanstvenom brzinom... Kada novine postanu bilteni i partijska glasila, neka se i financiraju samo od partije...

VJ
vjaceslav
14:44 27.10.2018.

reichskonkordat, kojega leftardi nazivaju "hitlerovim". sklopljen je 1933 i na snazi je i danas jer ničega nečasnog nema u njemu.

Avatar kakomijetakomije
kakomijetakomije
13:05 27.10.2018.

povijesna je činjenica da je nakon niza rimskih cezara usljedio niz rimskih papa na tronu u Rimu.do promjene je došlo nakon pada zapadnog rimskog carstva 476g...1798g Francuska vojska je ušla u Rim zarobila tadašnjeg papu,ukinula im državu te uvela vjersku slobodu i obrazovanje za sve.1929 Lateranskim ugovorom u doba Musolinija im je ponovo vraćena država na 44 hektara u gradu Rimu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije