Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Otkrijte tajnu Pulskog adventa!

Otkrijte tajnu Pulskog adventa!
11.12.2023.
u 14:23

Mjesto gdje se obiteljska zabava susreće s toplinom praznične sezone i bljeskom blagdanskih svjetala definitivno je Advent u Puli koji je i ove godine nadmašio visoko postavljena očekivanja i zasjao čarolijom prazničnog duha. Pomno izabran program za sve generacije, iz dana u dan oduševljava iznenađenjima i mnogobrojnim adventskim kulisama koje su grad pretvorile u pravu božićnu bajku.

Ulicama grada odjekuje zvonki smijeh, a s posebno čarobnim prizvukom odzvanja onaj dječji iz Čarobnog parka, gdje se igra i radost prožimaju na kreativnim radionicama, predstavama, susretima s Bakom Mraz i vilenjacima ili pak u uredu za žurnu otpremu dječjih želja na koje Djed Mraz obavezno odgovori. U blizini parka nalazi se još jedno mjesto obiteljske zabave - klizalište na kojemu uspomene svakodnevno stvaraju i veliki i mali. Da bi atmosfera na putu do klizališta bila još čarobnija, za svjetlosne instalacije s posebnim optičkim efektima pobrinula se Visualia.

Glazbeni program čiji je epicentar popularni Trg Portarata na otvorenom, svakog petka i subote, a od Božića i svakodnevno, nudi raznovrsnu ponudu glazbenih zvukova koji će zadovoljiti i najzahtjevnije apetite. Nakon zagrijavanja s Gustafima, Dogmom i Matijom Cvekom & The Funkensteinsima, predstoji niz koncerata koji će pod zvijezdama okupiti ljubitelje dobre glazbe, a na rasporedu će se pronaći Edo Maajka, Monarh, ABBA RING, Medea i Tedi Grubica, Miach, Goran Karan, Goran Bare & Majke, Svemirko i Detour. Praznički ritam kulminirat će na Silvestrovo, kada će se Nova godina pozdravljati od jutarnjih sati; na Tržnici s velikom padelom od 2024 jaja s Vesnom Nežić Ružić & Magnolijom, na Portarati u podne s Lukom Nižetićem, dok će večernji štimung na istom mjestu osigurati Vojko V, a na Forumu multienergetski nastup Indire Forza.

Čarolija praznične sezone na pulskom Adventu prisutna je na svakom koraku i dovoljno je prepustiti se istraživanju ponuđenih programa osnaženih aromama iz adventskih kućica koje nude posebne gastro poslastice za sve posjetitelje, a fritule, kuhane kobasice i blagdanski burgeri samo su dio ponude koje će utažiti glad svakog sladokusca. Za opušteni posjet Adventu osigurano je besplatno parkiranje vikendima i blagdanima te radnim danom od 17 sati i od navedene satnice za korisnike gradskog prijevoza osiguran je neograničen broj presjedanja za cijenu od samo jedne vožnje. Uz to, radi izbjegavanja večernjih gužvi, uvedene su dodatne posebne noćne linije koje će posjetiteljima uvelike olakšati izbjegavanje prometnih gužvi.

Pula poziva sve da se pridruže u zajedništvu, radosti i ljubavi tijekom ovog posebnog doba godine jer pulski je Advent, sa svojim uskim uličicama i prekrasnim pogledima na more, destinacija koja ostavlja neizbrisiv doživljaj u srcu svakog posjetitelja i koja će razveseliti sva vaša čula.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije