Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Otkriće u Donjoj Stubici: Pronađen sunčani sat Franje Tahija

naslovnica
28.10.2015.
u 00:01

Iskapali smo svakakve predmete, pa i one od zlata, ali ovaj sat smatram svojim najvrednijim nalazom – kaže Marin Mađerić

Sunčeve zrake baš su bile obasjale Tahijev breg poviše crkve Presvetog Trojstva u Donjoj Stubici kad je Marin Mađerić oduševljeno vrisnuo.

Kopajući po lokalitetu Stari grad na kojem je u srednjem vijeku stajala utvrda, čiji je zacijelo najupečatljiviji – i povijesno najpoznatiji – vlasnik bio ozloglašeni Franjo Tahi, Mađerić je u utorak pronašao preklopni “džepni” sunčani sat iz 1558. godine za koji će arheolozi pokušati utvrditi je li bio Tahijev.

– Posljednjih desetak godina radim na brojnim nalazištima. Iskapali smo svakakve predmete, pa i one od zlata, ali ovaj sat smatram svojim najvrednijim nalazom – kaže Marin Mađerić pokazujući nam mjesto gdje ga je iskopao.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Recept dida Paška (102) za dug život: Jedem puno pure i mlika, a meso za blagdane

>>Posljedice odlaska u inozemstvo i mirovinu: Traže se sestre i doktori

>>Domagoj Hajduković: U SDP-ovu koaliciju mogu svi koji prihvate naše uvjete, pa i HDSSB

>>Stručnjaci složno poručuju: Ne izbacujte crveno meso, nego pazite na ravnotežu u svom tanjuru

>>Istražili smo kakva je ponuda cvijeća i svijeća te na što treba paziti pri kupnji

Komentara 10

Avatar ludi kekec
ludi kekec
22:34 27.10.2015.

ajme koja sramota od članka. pa čak bi i malo dijete uz ovakav senzacionalistički naslov stavilo fotku na kojoj se vidi o čemu se radi. ovo je totalno besmisleno. dno novinarstva.

KA
Kameni
03:35 28.10.2015.

U koliko sati mu je stao taj suncani sat, ako nije tajna.

Avatar Rin-Tin-Tin
Rin-Tin-Tin
22:46 27.10.2015.

J*beš Tahija i njegov sat --- DAJ VI NAĐITE SVE SANADEROVE ROLLEXE I LOVU KOJU JE NEGDJE SKRIO U ŠVICI! , TO BI BILA VIJEST A NE SAT FRANJE TAHIJA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije