Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trut dobio "po prstima"

Ostojić kritizirao DUZS: Sličice s vježbi su impresivne, ali treba i raditi

trut
Davor Puklavec/24sata
25.02.2010.
u 12:16

- Mislim da Državna uprava mora reagirati na ono što se na terenu stvarno događa. Pa kada vidite fotografije da je crkveni toranj poplavljen, ne trebate čekati lokalnu upravu da vas pozove, poručuje SDP-ovac Ranko Ostojić.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje godišnje dobije više od 175 milijuna proračunskih kuna. Je li opravdala tu nemalu cifru? Prema podacima iz izvješća o radu, uprava je lani "muku mučila" sa 3571 požarom, što je čak 25 posto više požara od petogodišnjeg prosjeka za razdoblje od 2004. do 2008.

A više od 90 posto lanjskih požara ugašeno je za manje od četiri sata od dojave. U Upravi su se pohvalili da je za pomoć telefonski broj 112 lani nazvalo više od milijun i sedamsto tisuća ljudi. Od toga 117.913 poziva preraslo je u događaje na kojima se moralo intervenirati, a od toga je 47.318 intervencija bilo složeno. Pozitivnom statistikom Ranko Ostojić, predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, kojemu je izvješče o radu predstavljeno, nije bio impresioniran.

- Sve te sličice sa stranih vježbi su impresivne. Ali volio bih da se vratimo malo na državni teren i da pokažemo poreznim obveznicima da im možemo pomoći kada im je pomoć najpotrebnija. Mislim da Državna uprava mora reagirati ne samo oslanjajući se na svoje planove, nego na ono što se na terenu stvarno događa. Pa kada vidite fotografije da je crkveni toranj poplavljen, ne trebate čekati lokalnu upravu da vas pozove - kritizirao je Ostojić, kojemu je, kaže, nedavna poplava u dolini rijeke Neretve bila školski primjer situacije u kojoj DUZS mora reagirati.

I dok ravnatelj Uprave Damir Trut smatra kako dio odgovornosti leži i na medijima jer stvari prikazuju gorima nego što jesu, za HDZ-ovca Niku Rebića dileme nema. Sve kuće u poplavljenom području napravljene su u bazenu i nema, kaže, te organizacije koja im je mogla bolje pomoći.

- I da se sutra isto dogodi, ništa se ne bi promijenilo - smatra Rebić.

Komentara 2

BS
bstrabi2
13:23 25.02.2010.

Tko je taj Ranko Ostojić?I Zašto uvjek mora neki SDP-ovac.Prićat gluposti.Po svemu što je ostalo od ove države.Koja je bila u ratu s njegovim zemljacima.Još je dobro.I kolko ja znam da tom Ostojiću je stalo do crkve.Ko prostitutli do seksa....

OB
-obrisani-
14:59 25.02.2010.

@ 25.02.2010. u 13:23h bstrabi2 je napisao/la: Tko je taj Ranko Ostojić\' Najkraće i najblaže rečeno taj Ostojić je obični kreten, koji je zajedno sa svojim Lučinom totalno upropastio MUP i koji je umislio da sve zna (uostalom kao i i većina SADP-ovaca), a preko noći je postao vrhunski stručnjak i profesionalac samim tim što je \"zamrznuo svoje članstvo u Partiji (prema vlastitoj izjavi), kada je bilo nespojivo sa funkcijom na koju su mandrila postavili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije