Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NajAdvent

Najljepši Advent uz more: Hit su posebni zimski kokteli

Advent u Opatiji
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/7
21.12.2023.
u 12:12

Naš je advent poznat i kao Najljepši Advent uz more, kaže Emma Superina iz Turističke zajednice grada Opatije.

Pune terase ljudi, na ulicama gužva, bogata ponuda... Tako je Opatija izgledala posljednjih dana, a koliko je gostiju u doba adventa posjetilo opjevanu staru damu, možda najbolje ilustrira podatak da punom parom rade 24 hotela. Ambijentom i ponudom hoteli i ugostiteljski objekti uvelike su pridonijeli kreiranju blagdanskog ugođaja koji se ovdje osjeti na svakom koraku.

– Opatijski advent u punom je jeku, počeo je 1. prosinca i trajat će sve do 7. siječnja. Naš advent poznat je i kao Najljepši Advent uz more – kaže Emma Superina iz Turističke zajednice grada Opatije pozivajući one koji još nisu da dođu i uvjere se zašto ga tako zovu te da postanu dijelom opatijske adventske bajke.

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

U tu smo bajku, obasjanu tisućama lampica, kročili i mi pa se kroz ukrašeni park svetog Jakova spustili do paviljona Juraja Šporera ispred kojeg je uređeni i dupkom puni Winter Garden sa živom svirkom, dobrom atmosferom i raznovrsnom ugostiteljskom ponudom pa ćete ovdje naći i gulaš, ćufte, brudet, ružmarin kobasice, fritule, vafle... Adventski su hit i topli zimski kokteli pripremljeni od proizvoda destilerije Aura i nazvani Teranino Winter, Winter hot fig, Full moon...

U samom paviljonu održavaju se predstave i radionice za djecu pa su najmlađi tu imali prilike sudjelovati i u izradi jaslica, sutra u 18 sati mogu doći na radionicu dekoracije božićne veste, u subotu naučiti kako se prave lutke Bake Mraz i Djeda Božićnjaka...

– Zaista imamo raznovrstan glazbeni programi, bogatu gastro ponudu, pregršt programa za djecu... – nabraja Emma Superina vodeći nas do jednog od simbola Opatije, Djevojke s galebom, gdje je blagdanski uređen kutak za fotografiranje sa statuom u pozadini.

U OBILAZAK svakako treba uključiti i odlazak do šetnice koja spaja Opatiju i Volosko, Lungomare, gdje se od hotela Savoy do Ville Madonna prostire Xmas Street Lungomare Advent
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Nekako se već podrazumijeva da adventska ponuda obavezno uključuje i klizalište. U Opatiji su na Ljetnoj pozornici napravili Ledenu čaroliju s klizalištem i kućicama s hranom i pićem te pozornicom na kojoj se održavaju koncerti pa će se tako na sam Božić u 19 sati održati Božićni koncert iznenađenja.

Na Staru godinu u 11 sati na Ljetnoj pozornici organiziran je doček za djecu. No uz uživanje na ledu najmlađe posjetitelje u Opatiji zacijelo najviše oduševljava kao iz mašte raskošno uređena šuma patuljaka u srcu grada, parku Angiolina, do koje dopiru zvuci s koncerata u Glazbenom paviljonu. Jednako kao djecu ta romantično osvijetljena šuma u kojoj ćete naići i na razigrane sobove jednako oduševljava i odrasle.

Šetnju Opatijom uoči Božića mi smo nastavili odlaskom do Mrkata – opatijske tržnice gdje je veliki okićeni bor. Ovdje će biti i jedan od dočeka Nove godine na otvorenome, a nastupit će Night Express, Mauro Staraj&La Banda i Šajeta. Uz dočeke na ulicama, organizirane dočeke ima i 17 hotela.

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Obilazak adventske Opatije svakako treba uključiti i odlazak do šetnice koja spaja Opatiju i Volosko, Lungomare, gdje se od hotela Savoy do Ville Madonna prostire Xmas Street Lungomare Advent na kojoj su glazbeni programi, kutak za fotografiranje, adventske kućice s ponudom hrana i piće pa tu, među ostalim, ima i sarme u pecivu koja je dio ponude Kavane Strauss... U povratku s Lungomarea prema parkiralištu nije naodmet zastati u kavani Strauss i uživati u trdelniku, toplom tijestu s mirisom cimeta i nekim finim punjenjem, poput čokolade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije