Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oleg Butković:

'HSS je pogriješio jer na izbore idu sa SDP-om. Neka im je sa srećom'

buta i naki
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
08.07.2016.
u 15:14

Ministar zdravlja Dario Nakić (HDZ) ocijenio je kako je HSS-ov izlazak na izbore sa SDP-om odluka te stranke koju ne može komentirati

– HSS je pogriješio kada je odlučio da na prijevremene parlamentarne izbore ide u koaliciji s SDP-om. Neka im bude sa srećom – rekao je potpredsjednik HDZ-a i ministar pomorstva prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je danas boravio u posjetu Osijeku.

Komentirajući politička događanja u Hrvatskoj, Butković je rekao i kako je Andrej Plenković u ovome trenutku najbolji kandidat za predsjednika stranke kojega HDZ ima. Dodao je i da je HDZ stranka centra i desnoga centra, ali i stranka koja uz slavnu prošlost mora biti okrenuta budućnosti i gospodarskim temama.

– Program Tomislava Karamarka nije bio loš. U proteklih šest mjeseci realizirani su samo neki dijelovi toga programa. Plenković se s svojim programom nadovezuje na program koji je HDZ radio u suradnji s IFO Institutom – rekao je Butković odgovarajući na novinarski upit je li program Plenkovića bolji od programa koji je imao Karamarko. 

Ministar zdravlja Dario Nakić (HDZ) ocijenio je kako je HSS-ov izlazak na izbore sa SDP-om odluka te stranke koju ne može komentirati. – To je njihov izbor i ja ne mogu komentirati izbor njihove stranke. Ono što vidite i sami po medijima je da cijelo njihovo članstvo baš nije zadovoljno. Čelni ljude njihove stranke nisu zadovoljni s takvom odlukom, a što će se događati u budućnosti, vidjet ćemo.

Nakić je rekao i kako se HDZ zajedno s  partnerima priprema za izbore kako bi ponovno ostvarili pobjedu i mogli nastaviti raditi te realizirati planove koje su zamislili. – Ono što smo zatekli baš nije bilo dobro. Ako ćemo uzeti samo zdravstvo, zatekli smo velika dugovanja. Mi smo ih nastavili producirati jer određene zakonske stvari  nismo mogli provesti u djelo – rekao je Nakić te iznio podatak da trenutačni dugovi u zdravstvu iznose 3,1 milijuna kuna.

– Ako nastavimo tako, stvarajući 1,2 milijardi kuna duga svake godine, to znači da sustav ne možemo financirati osim novim zaduženjima. Hrvatska je zemlja koja se nalazi na granici prekomjernog zaduženja i bez potpune reforme i racionalizacije zdravstvenog sustava, bojim se da ćemo mi ostati bez njega – kazao je.

>> Milanović: Suradnja SDP-a i HSS-a znači siguran smjer za Hrvatsku

Komentara 6

TM
trade_mark
15:31 08.07.2016.

to je ko da kažeš "ja baš sad želim britansko državljanstvo!"

TR
tragurion1954
16:13 08.07.2016.

Šteta, stranka s imenom i ugledom, ali sada ni imena ni ugleda a pogotovo stava. . Nije moralno prodavati se za fotelje. Sto je s parolom: Vjera u Boga i hrvatska sloga?! Ovo vodstvo iiz svojih motiva sigurno vodi udi u propast ove stare hrvatske stranke !

Avatar croatxl
croatxl
15:45 08.07.2016.

Hrvatice i Hrvati,vraca vam se ponovovo tako izgleda izfrezani premijer,sa cjelom vladom sao krajine. Eto ponovo Hrvatski bisera sao krajine,vase verne milanke,raleta ,milorada,jovanovica,grcica,bauka,popa dujica ,riste jove i kresoje,sretno Hrvatice i Hrvati i vama i vasoj buducoj vladi sao jao kukuu ,za bolje i niste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije