Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Okupljanje na Neretvi: Izbore u stranci traži 30 gradonačelnika SDP-a

Naslovnica 6. 8. 2018.
06.08.2018.
u 00:00

Sa sastanka će se, navodno, uputiti poruka da se novi izbori u stranci moraju održati, odnosno da Bernardić mora otići

Dok traje sukob zaraćenih frakcija unutar SDP-a, 30-ak mladih i uglednih članova, mahom SDP-ovi gradonačelnici i načelnici, planiraju novu akciju. Žele, doznajemo, novi SDP koji ima jasnu viziju i jasan program, a kao ljudi koji su dobili izbore u svojim sredinama imaju, kažu, legitimitet to isto tražiti od obje zaraćene strane. Oni su, drže, dokaz da SDP nije potpuno devastirana stranka i da postoji jedna zdrava jezgra oko koje se može graditi nova priča o SDP-u.

Većina tih gradonačelnika i načelnika iduću subotu planira i okupljanje na kojem će razgovarati upravo o tom novom SDP-u i kako do njega doći. Sastanak će se, doznajemo, dogoditi uoči tradicionalnog Maratona lađa, na jugu Hrvatske, a nakon toga će svim članovima stranke i jedne i druge zaraćene strane objasniti kako to oni vide SDP.

– Stvara se inicijativa pozitivnih promjena u SDP-u. Zapuhat će neki novi vjetrovi u stranci koji će biti dobri. SDP ima šansu povesti na idućim izborima, ali samo s novim ljudima kojima je na prvom mjestu država, a ne oni sami– kaže jedan SDP-ov gradonačelnik.

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

>> Roditelji: Zabrinuti smo, ali Spinraza ostaje jedina nada našoj djeci

>> Uzalud traže ljekarnika za plaću od 10 tisuća kuna i smještaj

>> Gužve u Novom Zagrebu: zbog rekonstrukcije rotora ne voze tramvaji

>> Talijanski klubovi ovog ljeta na transfere potrošili milijardu eura

>> Poseban prilog Hrvati u Velikom ratu, prilog Lokalni.hr, velika nagradna igra...

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar Toni Broo
Toni Broo
22:31 05.08.2018.

Izbore u partiji ne može tražiti 30 SDP gradonačelnika jer SDP od 128 drži 22 grada u RH što je 5 gradova manje u odnosu na 2013. godinu. HDZ drži 62 od 128 gradova. Od 428 općina u Hrvatskoj, HDZHDZ drži njih 195, dok su SDP-ovci drže 45 općina. SDP je najjači u Primorsko-goranskoj županiji gdje su i vlast, ali zanimljivo da HDZ ima vlast u većini gradića i općina PG županije. HDZ ima vlast u gradovima Bakru, Crikvenici, Rabu, Malom Lošinju, Novom Vinodolskom, općinama Brod Moravice, Kraljevici, Lopar, Ravna Gora, Skrad, Vinodolska općina, Vrbnik, a npr. grad Mali Lošinj i općina Baška su najbogatije sredine PG županije. Zapravo SDP drži vlast u PG županiji samo zbog Rijeke gdje ih masovno podržava 10 tisuća Srba i 5 tisuća Bošnjaka koji su povezani sa tzv. lijevim Hrvatima koju su većinom anacionalni. Za partiju se uglavnom glasuje iz ideoloških razloga, a najbolji primjer za to je Rijeka koja demogrfski i gospodarski propada, ali vlast se ne mijenja. Gradske financije Rijeke su devastirane, preko 250 milijuna kn proračunskog deficita se nekupilo zadnjih godina. U Rijeci vlada kronična nelikvidnosti zbog koje se grad svake godine u sve većim iznosima kratkoročno zadužuje. Broj stanovnika je pao sa 155 tisuća u 2001., na 120 tisuća 2017. U Rijeci je svake godine tisuću više umrlih nego rođenih. Plaće u Rijeci su 30% niže nego u Zagrebu, a režije iste. Rijeka je primjer kako se jedan grad pod SDP-om pretvara u selendru. Kad unište 3maj koji je u sve većem dugu, gotovi su.

Avatar Mi sami
Mi sami
22:04 05.08.2018.

Trebali su se naćl na Sutjesci a ne na Neretvi

BE
berija
00:08 06.08.2018.

Nije dobro da zagađuju Neretvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije