Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON ŽALBE TUŽITELJSTVA

Odbijen prijedlog: Određivanje pritvora Denisu Buntiću ipak se vraća na sud u Ljubuškom

Hrvatski rukometaši nastup na EP-u u Švicarskoj 2006. godine završili na 4. mjestu
Slavko Midzor/PIXSELL
27.09.2023.
u 18:21

Ranije je tužiteljstvo uložilo žalbu na rješenje o određivanju mjera zabrane, smatrajući kako se Buntiću, kojem je u pretresu pronađena i veća količina oružja, treba odrediti pritvor

Nakon što je Općinski sud u Ljubuškom tražio izuzeće u slučaju određivanja pritvora Denisu Buntiću, bivšem rukomentnom reprezentativcu kojeg se sumnja za obiteljsko nasilje nad svojom suprugom Klarom, Kantonalni sud u Širokom Brijegu je to odbio. U dokumentu koji je objavio Avaz tako stoji kako se zahtjev za izuzećem odbacuje te se odluka o određivanju pritvora vraća nazad Općinskom sudu u Ljubuškom i to zato što je prijedlog podnio predsjednik Izvanraspravnog vijeća koji za to nije ovlašten.

Ranije je tužiteljstvo uložilo žalbu na rješenje o određivanju mjera zabrane, smatrajući kako se Buntiću, kojem je u pretresu pronađena i veća količina oružja, treba odrediti pritvor. Općinski sud je tako tražio izuzeće u žalbi tužiteljstva jer na tom sudu već dugi niz godina kao odvjetnica radi i Buntićeva majka, no taj je prijedlog odbijen.

Tužiteljstvo je u svojoj žalbi objasnilo kako se Buntiću trebaju odrediti mjere pritvora zbog ''opravdane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka'', čime bi ometao kazneni postupak, a postoji i bojazan da bi Buntić mogao ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

POVEZANI ČLANCI:

- Predloženo je da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor - piše u žalbi tužiteljstva. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije