Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POREZNO RASTEREĆENJE

Od kolovoza rast naknada uz plaće

Međunarodna konferencija o demografiji i zapošljavanju u Istočnoj i Jugoistočnoj Europi
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/7
15.07.2019.
u 12:16

Izjavio je to ministar Marić na konferenciji Međunarodnog monetarnog fonda i Hrvatske narodne banke u Dubrovniku gdje su naglasak stavljali na demografiju te radna mjesta.

Ministar financija Zdravko Marić najavio je da će do kraja srpnja izaći s prijedlogom rasterećenja poreza na dohodak što bi moglo dovesti do rasta plaća.

- Mi ne možemo utjecati na primanja u privatnom sektoru, ali možemo izaći sa stimulativnim mjerama koje će dovesti do rasta plaća- kazao je Marić. Primjena bi mogla biti već od kolovoza no ministar to nije potvrdio niti je htio govoriti o detaljima. Rekao je tek da će se promjene provesti izmjenama pravilnika kroz koji se propisuje visina neporeznih naknada. Moguće je da će se vratiti topli obrok kao neoporezivi dio plaće. 

Izjavio je to ministar Marić na konferenciji Međunarodnog monetarnog fonda i Hrvatske narodne banke u Dubrovniku gdje su prisustvovali i drugi važni dužnosnici poput zamjenika direktora MMF-a Taoa Zhanga te guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića. Na konferenciji su naglasak stavljali na demografiju te radna mjesta.

Vujčić je poručio kako je nedostatak kvalificirane radne snage i migracije postale glavna prepreka rastu u mnogim zemljama. Najučinkovitiji način rješavanja istih je, kaže, stvaranje okruženja koje će pojedince motivirati da ostanu u zemlji, što uključuje i rast plaća.
 

Komentara 1

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
13:02 15.07.2019.

Pod hitno organizaciju HDZ treba zakonom zabraniti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije