Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LONDON

Ivica Todorić: 'Ja ću sam doći u Hrvatsku, budete se iznenadili'

Ivica Todorić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Autori: Hina, Vecernji list
23.04.2018.
u 18:07

Mene se želi na određeni način prikazati da sam nešto ukrao - rekao je Todorić i dodao da mu se 'stalno nešto imputira'.

Osnivač Agrokora Ivica Todorić ostat će na slobodi uz strože mjere opreza do pravomoćnosti odluke o izručenju Hrvatskoj, objavila je sutkinja Westminsterskog suda Emma Arbuthnot.

- Očekujem pobjedu. Došao sam u Englesku s određenim ciljem i sve sam ciljeve zasad ostvario. To je jedna pravna država, a ja ću korstiti svoje zakonske mogućnosti da u okviru njih svoje planove izrealiziram - rekao je Ivica Todorić.

- Ja sam ovdje bio na sudu zbog azila, ja se nisam uopće branio. Očekivao sam ovakvu odluku i ona je meni potpuno razumljiva - poručio je Todorić.

- Mene se želi na određeni način prikazati da sam nešto ukrao - rekao je Todorić i dodao da mu se 'stalno nešto imputira'.

Poručio je i kako 'ima svoju taktiku' te da će brzo doći u Hrvatsku.

- Moj je prvi plan da dođem u Hrvatsku. Ja iman neki svoj cilj i planove. Ja sam ih ostvario - rekao je.

- Jel' vi vidite da mene proganjaju? Da želite od mene napraviti lopova? Zašto ne pokažu eure koje sam navodno pokrao? Ili dio moje imovine? I sad se ja trebam braniti da nemam. Mene proganja politika - Plenković, Božinović i Dalić - rekao je.

- Ja ću sam doći u Hrvatsku. Vrlo brzo! - rekao je.

Najavio je kako uskoro ide u EU svim premijerima s tužbama. Tada će svi vidjeti što točno znači imati povlaštene informacije i zbog čega se štiti Knighthead.

- Ponovno sam danas pobijedio, ponovno idem dalje, imam činjenice i argumente. Nadam se da ćete i vi uskoro nešto iz toga iščeprkati i vidjeti sami. 

Zaključio je kako je engleski Sud donio odluku koju će on definitivno poštovati.

Rekao je da u Londonu živi vrlo skromno, da troši 15 funti dnevno kada je sam, a kada je supruga s njim onda 50 funti. "Skromni smo i tako se i ponašamo", rekao je dodajući da se osjeća "perfektno".

Hrvatsku je nazvao "koruptivnom državom" te je najavio tužbe u nekoliko država članica EU-a u koje će odnijeti dokumentaciju koju posjeduje.

Postrožene mjere opreza

Mjere opreza su nešto postrožene u odnosu na one kojima je Todorić bio podvrgnut do danas. Umjesto dvaput tjedno, Todorić će su nadležnu lonodnsku policijsku postaju morati javljati svaki dan, a nakon 21 sat ne smije napuštati kuću.

Sutkinja Westminsterskog suda Emma Arbuthnot odobrila je ranije izručenje Ivice Todorića Hrvatskoj jer nije pronašla dokaze da ga se politički progoni. Osnivač Agrokora ima sedam dana za žalbu.

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar Becarina
Becarina
19:00 23.04.2018.

Optuzenik bjegunac koji se ne vrati dragovoljno gubi pravo na obranu sa slobode, branit ces se iz zatvora!

PR
prajdali100
18:40 23.04.2018.

....pa što čekaš " Hrvatino" dolazi više.

KA
karlodrago
20:05 23.04.2018.

Ivice dobro došao u Remetinec na čučavac ,čekamo te.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije