Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bivši Todorićev otok moći ćete unajmiti. Cijena? Sitnica od 4 milijuna kuna godišnje

U ponudi će se naći i hotel Iž koji je jedan branitelj koristio kao dom te bivša Mesićeva vila u Grškovićevoj
17. travnja 2018. u 14:30 3 komentara 4486 prikaza
Smokvica
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Ministar državne imovine Goran Marić nastavlja s akcijom prodaje i najma državnih nekretnina. Ovaj put će se na ponudi naći Smokvica, otok koji je Ivica Todorić koristio kao svoje privatno ljetovalište, hotel Iž, kojim se jedan branitelj koristio kao domom te vila u Grškovićevoj ulici iz koje je deložiran Stjepan Mesić nakon što je ukinut proračun za doživotnog predsjednika države.

Smokvica Predali ga državi 11 godina bio u posjedu Todorića: Ovako danas izgleda otok Smokvica

Naravno, za sve će nekretnine biti organiziran natječaj, a već se zna da će početna cijena zakupa otoka Smokvice iznositi četiri milijuna kuna godišnje. Hotel Iž u Zadru će se prodavati, ali još se čeka procjena vrijednosti nekretnine da bi se odredila početna cijena tog bivšeg vojnog hotela u kojem su živjeli prognanici.

Priprema se i prodaja hotela s dvije zvjezdice Hrvatska u Baškoj Vodi na Makarskoj rivijeri, po cijeni od oko 54 milijuna kuna. Nakon mnogo neuspješnih pokušaja prodaje i/ili davanja u zakup u zadnjih više od 15 godina, Češka vila na otoku Visu ponovno će biti ponuđena putem javnoga natječaja u zakup, ovaj put, kako kažu iz Ministarstva, i s mogućnošću prava građenja. Osim vile u Grškovićevoj, prodaje se i vila Lovorka u Lovranu, čija je procijenjena vrijednosti 6 milijuna kuna. Ponovit će se i natječaj za zemljište u Stankovicima za koje nije bilo interesa.

Ivica Todorić 'još nije priznao da je kriv' Fižulić: Očito je da se Todorić teško nosi sa svojim padom Iva Balent Iva Balent Ispovijest Todorićeve kćeri: Bila sam bolesna pa čudesno ozdravila Ivica Todorić Ivica Todorić: 'Kaj bi se bojao odlaska u zatvor, Agrokor je bio sjajna firma, sve je bilo čisto!'
Roštilj
Za sve grill majstore
Želite sočne, mekane, ali i hrskave kobasice na roštilju? Evo nekoliko tajni za savršene bucke

A1 izdvaja za Vas

  • dr Luigi:

    Zašto ne po istoj cijeni kao i Todorić ???

  • HDZSDP:

    Nije ukinut "proračun za doživotnog predsjednika države" nego je ukinut tzv. "Ured bivšeg predsjednika". Svaki predsjednik ima neke doživotne povlastice definirane Ustavom. Tzv. "Ured bivšeg predsjednika" je nekakva umotvorina da se isisa još malo novaca kako bi političari mogli uhljebiti ... prikaži još! još nekoliko 10-aka svojih poslušnika kojima bi bio cilj "promocija države" (koje licemjerstvo!!). Mislim da je bilo 600.000 kn godišnje za "promociju". Žderanje i putovanje političkih uhljeba na trošak države. To je, srećom, ukinuo MOST 2016. (uvjetovali su HDZ nečim da se to makne). Naravno, ni HDZ ni SDP nisu nikad ranije našli za shodno ugasit taj nepotrebni ured. Jasno, kad su si ga, lopovi, skrojili sami za sebe. Lijevo i desno krilo SKH.

  • bljak007:

    Mam sam se javil, bum ga iznajmil na 99 let.