Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
značajan broj

Očekuje se da Sjeverna Koreja počne predavati tijela američkih vojnika iz Korejskog rata

Foto: pool/REUTERS/PIXSELL
20.06.2018.
u 07:39

Jedan je dužnosnik kazao da očekuje predaju "značajnog broja" ostataka, ali je odbio iznijeti konkretan broj s obzirom na nepredvidljivost sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una.

Sjeverna Koreja mogla bi započeti proces predaje posmrtnih ostataka vojnika iz Korejskog rata, uključujući i Amerikance, izvijestili su u utorak američki dužnosnici.

Govoreći pod uvjetom anonimnosti dužnosnici su Reutersu izjavili su da će Sjeverna Koreja predati posmrtne ostatke UN-ovom zapovjedništvu u Južnoj Koreji, odakle će biti prebačeni u zračnu bazu Hickam na Havajima.

Jedan je dužnosnik kazao da očekuje predaju "značajnog broja" ostataka, ali je odbio iznijeti konkretan broj s obzirom na nepredvidljivost sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una.

Mogli bi proći mjeseci ili čak godine prije nego što se ostaci identificiraju, dodali su dužnosnici.

Američki predsjednik Donald Trump sastao se s Kimom na povijesnom summitu prošlog tjedna u Singapuru. Na konferenciji za novinare nakon razgovora Trump je rekao da je Sjeverna Koreja pristala vratiti ostatke američkih vojnika.

1/5
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
09:29 20.06.2018.

pa i red je da se kosti agresora i okupatora vrate otkud su i došle, ne? par kamiona, velika ceremonija puna pamfleta i pozivanja na nacionalno jedinstvo biti će dovoljno za još jedna mandat trumpa!

AA
aabbcc
11:26 23.06.2018.

kupiti ce to neka amerska fabrika za proizvodnju sapuna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije