Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skrivao se u šumi

Policiji javio gdje je Gačić: Glava mi je bila u torbi, on bi nekog ubio

Edin Gačić
13.02.2019.
u 12:30

U skloništu Edina Gačića pronađena je velika količina streljiva i čahura, što pokazuje da je bio dobro opremljen i pripremao se za krvavi pohod

Policija BiH i dva tužitelja Kantona Sarajevo završili su očevid kasno sinoć u Košćanu, gdje je nakon višednevne potrage ubijen ubojica Edin Gačić.

On se skrivao u šumi nadomak Hadžića, gdje je napravio sklonište od granja koje mu je, zbog samog krajolika, poslužilo i kao svojevrstan oblik kamuflaže tijekom noći.

Ondje je jučer i likvidiran, a policija je otkrila neke detalje o višestrukom ubojici za kojim se opsežno tragalo.

– Policajci i tužitelji radili su u otežanim uvjetima zbog jakog snijega, nepristupačnog terena i mraka. Očevidna ekipa morala se pješke penjati strmovitim putem prekrivenim snijegom 45 minuta od mosta gdje je parkirala vozila u Lepenici. Tijelo je pogrebnim kolima prevezeno u prosekturu Bare nakon što su ga snijeli s lokacije udaljene kilometar i pol od putne komunikacije – rekla je za Klix.ba glasnogovornica tužiteljstva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Edin Gačić
1/9

Kako neslužbeno doznaju, Edin Gačić bio je izuzetno dobro opremljen i naoružan u razmjeni vatre s policijom. Na sebi je imao vunu kojom se štitio od hladnoće u skloništu u kojem je boravio, a u obračunu s policijom koristio se puškom, tzv. šmajserom te pištoljem koji je uzeo od policajca Mahira Begića kojeg je ubio.

Kod njega je pronađena velika količina streljiva i čahura, što pokazuje da je bio dobro opremljen i pripremao se za krvavi pohod.

Njegovo tijelo poslano je na obdukciju, a u jučerašnjem obračunu jedan je policajac lakše ozlijeđen.

Redakciji portala Klix.ba javili su se Sadmir Tarić i Armin Karović, koji tvrde da su policiji u nedjelju dali ključnu informaciju koja je dovela do lociranja Edina Gačića.

– Zvao sam sve policije oko 16 sati u nedjelju, kao savjestan građanin, a PU Kiseljak ima moju i koleginu prijavu. Vidio sam ga jer radim na ophodnji autoceste i proteklih sedam dana bio sam u smjeni i posebno obraćao pozornost na brda. Policija je stigla nakon sat i pol i sve blokirala, ali on je pobjegao u brda. Mogao me ubiti, bio sam 100 metara ispod njega – ispričao je Tarić.

Kaže kako je postavio signalizaciju kao da radi da Gačić ostane na brdu dok ne dođe policija.

– Meni je glava bila u torbi. Da nisam pozvao policiju, ubio bi nekoga, ubio mi mene, ubio bi nekoga da uzme auto jer se spuštao na autocestu. Da nisam pozvao policiju, netko bi taj dan stradao. Kolege iz Kontrolnog centra gledali su i upozoravali me da trebam otići zbog opasnosti – dodao je on.

Jutros se pak odlučio javiti nadležnima koji su obećali nagradu od 50.000 KM za informaciju o ubojicu. Prvo je tražio razgovor s premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom, no on ga je poslao k ministru policije.

– Rekli su mi da nagrada uopće nije raspisana i otjerali su me – rekao je on.

Ključne riječi

Komentara 3

US
USA
13:20 13.02.2019.

...bio je dobro opremljen i naoruzan i vidi se da se pripremao... vi novinari ako nemate sto normalno napisati pisete po obicaju teske gluposti. Da ne spominjem veliku kolicinu municije i cahura. Sto je prazne cahure nosio sa sobom ha ha. Pa lik je bio zak... ac naoruzan sa obicnim “smajserom” u kalibru pistoljskog streljiva i jednim pistoljem kojeg je uzeo od nesretnog policajca. Sa tim smajserom ne mozes pogoditi kucu na 100 metara. Ali radi price od manijaka stvarate Ramba

SA
SashaRush
14:02 13.02.2019.

Google sada plaća $ 17000 do $ 22000 mjesečno za rad na mreži od kuće. Pridružio sam se ovom poslu prije 2 mjeseca i zaradio sam 20544 dolara u prvom mjesecu od ovog posla. ---->>>>> www.WebJob33.Com

LE
LeandroZG
12:01 13.02.2019.

kozojeb

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije