Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Shizofreni vjerski fanatik

Potraga za krvnikom bez uspjeha: BiH je predugo ignorirala zločine mudžahedina

11.02.2019.
u 19:51

Shizofreni vjerski fanatik Edin Gačić, koji je u tjedan dana ubio dvoje ljudi i dalje je u bijegu, a roditelji u Hadžićima zbog straha nisu jučer poslali djecu u školu

“Izvjesno je da će osuđeni ponovno počiniti kazneno djelo, stječemo dojam da trenutačno traži cilj koji mu, samo iz njemu znanih razloga, predstavlja prijetnju”. Da je bilo tko u lancu upravljanja u BiH makar skrenuo pozornost na ovaj navod direktora Kazneno-popravnog zavoda u Bihaću Edhema Veladžića iz 2017. središnji dio BiH ne bi živio u strahu očekujući hoće li im se na vratima pojaviti shizofreni vjerski fanatik Edin Gačić koji je u posljednjih tjedan dana počinio dva brutalna ubojstva, a posljednje je bilo likvidacija policajca, pripadnika Federalne uprave policije u mjestu Suhodolu.

Zbog toga više roditelja nije danas poslala djecu da pohađaju nastavu u osnovnu školu u Hadžićima u strahu hoće li se pojaviti ovaj monstrum o čijem životopisu svaki dan isplivala sve više pojedinosti. On je iznimno dobro obučen i discipliniran.

Nakon ubojstava koje je počinio kretao se uz prugu te nije ostavljao tragove. Uz to vjerojatno je koristio jako malo hrane i vode posljednjih dana, što sugerira kako je iznimno spreman. Iako se radi o shizofreniku, mobitel je odbacio kako ga ne bi mogli locirati. Policija navodi da na svakoj žrtvi ostavlja isti rukopis zločina.

1/8


Do jučer najveći dio javnosti ignorirao je činjenice o nesretnom Gačićevu putu, kao pripadnika postrojbe “El mujaheed”, ali i kasnijem životu s vehabijama u mjestru Bočinji koji su dodatno pogoršali njegovo ionako traumatično djetinjstvo.

Prvi na njegovu popisu za krvavi pir našao se nedugo nakon rata Ismet Gunić, koji je tijekom rata bio također pripadnik iste postrojbe. Njega je Gačić likvidirao u Bočinji, vehabijskome naselju u koje je otišao živjeti nedugo nakon rata. Zanimljivo je kako se Gunić prezivao isto kao i djevojački Edinova majka Sifeta, koju je ubio 2002.

I danas su policijske postrojbe u BiH tragale za zločincem od kojega u BiH strahuje pola države.

Ključne riječi

Komentara 22

AL
altruist
20:29 11.02.2019.

Nije problem ovaj ubojica i vjerski fanatik. Problem je sto je "građanska" sarajevska televizija doslovce danima prikrivali zlocine ovog mudjahedina iz Armije BiH... Sve dok ljude vise nije postalo strah hodati po cesti...

IH
iron.hide.54966
19:56 11.02.2019.

Što su htjeli to su i dobili, ima njih još takvih, na dnevnoj bazi dolaze ili bolje reći ciljano ih puštaju.

VJ
vjernicibrkićlucićitomašević
19:56 11.02.2019.

nek pošalju pusić,budu lončara,vrdoljaka,božinovića,nobila,markovinu i ekipu u lov na njega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije