Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Potraga za krvnikom bez uspjeha: BiH je predugo ignorirala zločine mudžahedina

Shizofreni vjerski fanatik Edin Gačić, koji je u tjedan dana ubio dvoje ljudi i dalje je u bijegu, a roditelji u Hadžićima zbog straha nisu jučer poslali djecu u školu
11. veljače 2019. u 19:51 22 komentara 9730 prikaza
Pogledajte galeriju 1/7

“Izvjesno je da će osuđeni ponovno počiniti kazneno djelo, stječemo dojam da trenutačno traži cilj koji mu, samo iz njemu znanih razloga, predstavlja prijetnju”. Da je bilo tko u lancu upravljanja u BiH makar skrenuo pozornost na ovaj navod direktora Kazneno-popravnog zavoda u Bihaću Edhema Veladžića iz 2017. središnji dio BiH ne bi živio u strahu očekujući hoće li im se na vratima pojaviti shizofreni vjerski fanatik Edin Gačić koji je u posljednjih tjedan dana počinio dva brutalna ubojstva, a posljednje je bilo likvidacija policajca, pripadnika Federalne uprave policije u mjestu Suhodolu.

Ubojstvo policajca u BiH POTRAGA SE NASTAVLJA BiH u strahu: Serijski ubojica i dalje u bijegu

Zbog toga više roditelja nije danas poslala djecu da pohađaju nastavu u osnovnu školu u Hadžićima u strahu hoće li se pojaviti ovaj monstrum o čijem životopisu svaki dan isplivala sve više pojedinosti. On je iznimno dobro obučen i discipliniran.

Nakon ubojstava koje je počinio kretao se uz prugu te nije ostavljao tragove. Uz to vjerojatno je koristio jako malo hrane i vode posljednjih dana, što sugerira kako je iznimno spreman. Iako se radi o shizofreniku, mobitel je odbacio kako ga ne bi mogli locirati. Policija navodi da na svakoj žrtvi ostavlja isti rukopis zločina.

1 / 8
Ubojstvo policajca u BiH


Do jučer najveći dio javnosti ignorirao je činjenice o nesretnom Gačićevu putu, kao pripadnika postrojbe “El mujaheed”, ali i kasnijem životu s vehabijama u mjestru Bočinji koji su dodatno pogoršali njegovo ionako traumatično djetinjstvo.

STRAH U CIJELOJ BIH “Nema spavanja dok ne nađemo četverostrukog ubojicu Edina Gačića”

Prvi na njegovu popisu za krvavi pir našao se nedugo nakon rata Ismet Gunić, koji je tijekom rata bio također pripadnik iste postrojbe. Njega je Gačić likvidirao u Bočinji, vehabijskome naselju u koje je otišao živjeti nedugo nakon rata. Zanimljivo je kako se Gunić prezivao isto kao i djevojački Edinova majka Sifeta, koju je ubio 2002.

I danas su policijske postrojbe u BiH tragale za zločincem od kojega u BiH strahuje pola države.

usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?
  • altruist:

    Nije problem ovaj ubojica i vjerski fanatik. Problem je sto je "građanska" sarajevska televizija doslovce danima prikrivali zlocine ovog mudjahedina iz Armije BiH... Sve dok ljude vise nije postalo strah hodati po cesti...

  • iron.hide.54966:

    Što su htjeli to su i dobili, ima njih još takvih, na dnevnoj bazi dolaze ili bolje reći ciljano ih puštaju.

  • vjernicibrkićlucićitomašević:

    nek pošalju pusić,budu lončara,vrdoljaka,božinovića,nobila,markovinu i ekipu u lov na njega