Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prekvalifikacija

Nizozemci plaćaju 1000 eura školu tarota nezaposlenima

tarot
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
19.06.2015.
u 07:00

Sedam nezaposlenih starijih od 50 godina već je završilo školu tarota i može se baciti u burne vode telefonskog savjetovanja

Nekad su bile računovotkinje, prodavačice, službenice na šalterima, švelje u tvornici. Danas ulaze u labirinte ljudske duše, slušaju nevolje zaljubljenih žena u kasnim šezdesetima, zabrinutih majki 40-godišnjaka koji se još traže, vlasnika kuća kojima krediti vise za vratom, ljudi u dubokoj starosti koji misle da im možda zdravlje nije sasvim u redu.

One su telefonske savjetnice na mnogim astrobrojevima i u nas i u svijetu. Tu su jedino mogle doći do sigurnog kruha jer svaka minuta naplaćuje se 3, 4, 7 kuna, pa vješta savjetodavka može dubokim razumijevanjem klijenta dogurati do 20-ak minuta, ali i osigurati ovisnost klijenta o redovitim savjetima. Da je to zanimanje budućnosti, otkrili su i u nizozemskom zavodu za zapošljavanje pa nezaposlenima plaćaju školovanje, uče astrologiju, tarot, anđeoske karte.

Sedam nezaposlenih starijih od 50 godina već je završilo školu tarota i može se baciti u burne vode telefonskog savjetovanja. Obuku je provela škola tarota koja je pobijedila na javnom natječaju. O nizozemskoj poduzetnosti pišu u njemačkom tisku i pitaju se može li to biti i model za Njemačku. Ali Njemačka ionako nema puno problema s nezaposlenima, a s ovakvim maštovitim prekvalifikacijama možda bi broj došao i na nulu.

No zamislite ministra u hrvatskoj Vladi koji bi morao braniti ovakav projekt doškolovanja unatoč tome što je hrvatska nezaposlenost golema. Takvom ministru ne bi pomogao ni najbolji majstor skidanja uroka, možda čak ni Vidoviti Milan koji je gledatelje pridobio i da razbijaju jaja na špijunki na ulaznim vratima ili da s njim viču “tarot”. Ti su još dobro prošli, drugi su morali s lavorom na glavi na balkonu vikati to isto. Možda bi i Nizozemcima školovanje kod vidovitog Milana dalo najbolje rezultate u brzom zapošljavanju?

>>"Da uništi uroke, želio je i novac za kristalnu kuglu"

>>Vidovnjak za skidanje uroka od žene uzeo 320.000 kuna

Komentara 7

DU
Deleted user
10:41 19.06.2015.

Odlicno, kada zavrse kurs treba ih sve zaposliti kao savjetnike kukuriku-kokodak vlade. Garantiram da buju imali vise uspjeha no svi nasi vrli ministri zajedno!

LA
larala
09:57 19.06.2015.

u ovoj zemlji ljudima kao da nije dosta prodavatelja magle pa im trebaju samoprozvani tarot majstori radi cijih ce 20 min prodavanja magle završiti pod ovrhom... btw....od tih 7 kn po minuti, prodavacica magle možda dobije kunu -dvije....stvarno za kruhuh i nlijeko....ostalo ce pasti s neba

AN
Antonia
10:01 19.06.2015.

Ovo je pre strašno! Trebaju nači neki posao i bježati od tarota ko vrag od tamjana. Jer je tarot čisti sotonizam! I to se treba zabraniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije