Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUĆA MU STRADALA U POTRESU

VIDEO Nezadovoljni branitelj prozivao Medveda zbog obnove: 'Koliko sam te puta zvao, ti me usmjeriš na nekog drugog'

Branitelj Medvedu: Vi vičete da ste mi pomogli, što ste mi pomogli?
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
29.11.2022.
u 18:07

Idemo prijatelju korak po korak - govorio je Medved nezadovoljnom branitelju u Petrinji.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved bio je danas u obilasku Petrinje i Siska, a u Petrinji se susreo s jednim nezadovoljnim braniteljem koji je negodovao jer mu nije obnovljena kuća. - Koliko sam te puta zvao. Hajde odite vidjeti gdje ja živim - govorio je nezadovoljni Zdravko Palušić Bombaš, umirovljeni pripadnik 2. gardijeske brigade "Grom", ministru koji mu je odgovorio: 'A koliko je vas dragi prijatelju'.

- Koliko je nas? Jako puno. Zovi ovog, zovi onog. Gospođa gradonačelnica sad se smije, briga nju za nas - rekao je. - Idemo prijatelju korak po korak - govorio je Medved.

- Kako idemo, evo žena mi se razboljela. Ja kao branitelj nemam nikakvih prava - govorio je, a Medved mu je odgovorio: 'Niste vi jedini branitelj ovdje, pa onda se strpite'. Medved je kazao kako nije potrebno vikati. Zdravko je tada rekao kako stalno 'zove okolo' i da ga nitko ne doživljava.

- I kada ja tebe nazovem, ti me usmjeriš na nekog drugog - rekao je na što mu je Medved odgovorio da ga usmjerava na 'službe koje rade'.
 
Na kraju je zaplakao i rekao kako 'živi od 2500 kuna mirovine' i da je do grla u kreditima. 

Državni tajnik: Pašalić je u rujnu tražio izradu novog Nalaza postojećeg stanja

U večernjim satima pristigao je odgovor Zdravku Pašaliću iz kabineta državnog tajnika. Oni navode da je Antonio, sin Zdravka Palašića, 16.03.2021. podnio je dva zahtjeva. Prvi zahtjev za uklanjanje potresom uništene postojeće kuće i drugi za gradnju zamjenske obiteljske kuće. U šestom mjesecu ove godine sukladno odredbama Zakona o obnovi izrađen je Nalaz postojećeg stanja prema kojemu je utvrđeno da kuća Zdravka Pašalića ispunjava sve uvjete za konstrukcijsku obnovu.

Nadalje, 19. kolovoza Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je zaključak kojim se traži očitovanje vlasnika o Nalazu. Zdravko Pašalić je 6. rujna dao izjavu o neslaganju s Nalazom i osporavajući isti zatražio dopune ili izradu novog Nalaza držeći se svog osnovnog zahtjeva da kuću treba ukloniti i izgraditi novu.

Obitelj Palašić redovito je u kontaktu sa službenicima Centra za obnovu u Petrinji koji ih informiraju o svim pravima obnove te im i dalje stoje na raspolaganju, naglašavaju iz kabineta.

Ključne riječi

Komentara 48

TM
trade_mark
14:50 29.11.2022.

Medved mu je odgovorio da ga usmjerava na 'službe koje rade'. čovjek mu se žali, a ministar mu prodaje fore o "službama koje rade". odvratno! nešto ovako nisko nisam očekivao čak ni od hadezea!

Avatar SAM
SAM
15:00 29.11.2022.

Čovjek ga moli za pomoć i razumijevanje a ovaj bahati šatoraš ga gleda sa visoka i želi ga se riješiti što prije. E nepoznati gospodine, za čega si se ti borio.

BI
bikica7
16:08 29.11.2022.

Kada vlast opije onda se gubi čovjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije