Naslovnica Vijesti Hrvatska

Neurokirurg Josip Paladino pronašao novu kliniku

Drago nam je što će kolega Paladino u našoj poliklinici nastaviti svoju uspješnu karijeru, kazao je Schwarz
17. travnja 2018. u 12:26 57 komentara 50994 prikaza
Pogledajte galeriju 1/6

Prof. dr. sc. Josip Paladino, jedan od najuglednijih hrvatskih neurokirurga, od danas je stalni član stručnog tima Radiochirurgije Zagreb, poliklinike iz Svete Nedelje koja se bavi dijagnostikom i liječenjem karcinoma. Područje njegovog rada bit će radiokirurgija mozga i kralježnice.

Josip i Zrinka Paladino Josip Paladino Zašto Rebro više ne treba neurokirurga koji spašava živote kao malo tko

– Drago nam je što će kolega Paladino u našoj poliklinici nastaviti svoju uspješnu karijeru, a njegovo znanje i bogato iskustvo donijet će Radiochirurgiji dodanu vrijednost za dobrobit naših pacijenata. Radujem se zajedničkom radu, poglavito na novim projektima kao što je razvoj adaptivne hibridne kirurgije koju ćemo izvoditi u suradnji s drugim neurokirurškim centrima u zemlji i inozemstvu – izjavio je prof. dr. sc. Dragan Schwarz, ravnatelj poliklinike Radiochirurgia Zagreb. 

Josip Paladino jedan je od najuglednijih hrvatskih neurokirurga i profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U području stereotaksične radiokirurgije ima 14-godišnje iskustvo. Između ostalog, član je Hrvatske akademije medicinskih znanosti, Hrvatskog neurokirurškog društva (predsjednik), Hrvatskog neurološkog društva, Antropološkog društva, Svjetske udruge neurokirurga (WFNS), Europskog udruženja neurokirurga (EANS), Royal Society of Medicine te Američkog kongresa neuroloških kirurga. Od 2002. godine voditelj je projekta Funkcijska neurokirurgija. Pridonio je razvoju kirurgije hipofiznog područja, razradio vlastiti minimalno invazivni pristup procesima lubanjske osnovice, a konstruirao je i kontaktnu ultrazvučnu mikrosondu s primjenom u minimalno invazivnim neurokirurškim zahvatima, ali i u drugim kirurškim strukama, stoji u priopćenju.

Prof. dr. sc. Ranko Mladina Pismo liječnika Moj je Joško ispunio svetu dužnost jaka imena Kamo nakon 65 – Država odbacuje top liječnike Josip Paladino Mate Mijić Slučaj Paladino poruka je mladima da bježe iz Hrvatske
Roštilj
Za sve grill majstore
Želite sočne, mekane, ali i hrskave kobasice na roštilju? Evo nekoliko tajni za savršene bucke

A1 izdvaja za Vas

 • Deleted user:

  Čini mi se da je ovo bilo dogovoreno i prije samo je trebalo napraviti medijsku pompunza skretanje pozornosti i oblikovanje mišljenja.

 • Avatar Prskator.Vlado
  Prskator.Vlado:

  Ovaj planira nadživiti i Manolića ili mu je jednostavno onaj vepar od žene rasipkuća

 • Avatar navijač
  navijač:

  Joooj dobro je nisam mpgao spavati od brige śta će biti s Paladinom. Neka njega sam tu a mladi strućnjaci nek sele u Irsku ako im nevalja.