Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera vrgorac

Neki blagajnici na Vrgorcu nisu imali ni četiri razreda srednje škole

'04.02.2011., Bjelovar - U zgradi Zupanije odrzan sastanak predstavnika zupanije i HAC-a (Hrvatskih autocesta) na kojemu se govorilo o nastavku izgradnje dugorocnog projekta autoceste Bilogorsko-podra
'Damir Spehar/PIXSELL'
22.09.2011.
u 08:00

Na natječaju se pri odabiru kandidata nisu poštovali ni osnovni uvjeti natječaja.

Zapošljavanje blagajnika na naplatnoj postaji Vrgorac nije bilo samo nezakonito s obzirom na to da se nije poštovao Zakon o pravima hrvatskih branitelja, što je utvrdio Državni inspektorat, nego se na tom natječaju nisu pri odabiru kandidata poštovali ni osnovni uvjeti natječaja.

Kako doznajemo od dobro upućenih izvora, kad je USKOK počeo istraživati sporni natječaj, za jednu je kandidatkinju, koju je uprava Hrvatskih autocesta zaposlila, utvrdio da uopće nema srednju stručnu spremu od četiri godine, što je bio jedan od osnovnih uvjeta za zapošljavanje.

Dotična osoba, naime, ima završenu trogodišnju srednju školu. Državni inspektorat poništio je sporni natječaj i ugovore koje je HAC sklopio sa 10 blagajnika na Vrgorcu potkraj srpnja ove godine proglasio ništavim. Naime, iako je komisija predložila upravi popis kandidata koji imaju najviše bodova i prednost s obzirom na to da su hrvatski branitelji ili članovi njihovih obitelji, uprava HAC-a odlučila je zaposliti druge kandidate. Otkriće da neki od tih kandidata nisu imali ni osnovne uvjete opovrgnulo je tvrdnje Stjepka Bobana, šefa uprave HAC-a, i ministra Božidara Kalmete da su blagajnici udovoljavali uvjetima natječaja.

Ključne riječi

Komentara 145

MA
marko53
13:21 22.09.2011.

Samo mi nisi napisao gdje to piše ,,tuće\" i ,,tiće\". Mene su učili da se kaže i piše ,,tiče\" i tuče\".Jesi primijetio razliku?Ne, vi iz Sarajeva nikako da shvatite.

Avatar wratnik
wratnik
14:02 22.09.2011.

Pa ovo nije nikakvo cudo, mi imamo tih nisko/visoko skolovanih na swim visoko odgovornim mjestima, i Drazava funtionira povrh toga najbolje.!?)

BL
Blizard
12:56 22.09.2011.

Moralno politicki podoban ... Koja je to skola ... Sa tom strukom su upravljali yugom ! Vratiti se na stari sistem , pozeljno !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije