Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ne znaju kako je opečen, a tvrde da je nesretan slučaj

12.06.2009.
u 22:02

Protiv djelatnika Centra za autizam policija je podnijela kaznenu prijavu zbog nanošenja teških ozljeda štićeniku Centra. Podsjetimo se, u Klinici za trumatologiju u Draškovićevoj od 30. svibnja na aparatima je mladi autist s opečenim genitalijama, dišnim putovima i udovima, sa sepsom i upalom pluća.

Život mu je još u opasnosti, a dosad je već podvrgnut operaciji presađivanja kože. Opečen je vrućom vodom, a policija sumnja da ga je opekao djelatnik Centra nakon što se on već drugi put bio namazao vlastitim izmetom. V. d. voditeljice Centra Tanja Biloglav kaže da je riječ o nesretnom slučaju pri tuširanju štićenika čija je koža otprije iritirana terapijom medikamentima i višegodišnjim čestim tuširanjem.

– Ne znam kako se to točno dogodilo. Istog trenutka kada je, nakon tuširanja, primijećeno ljuštenje kože na štićenikovu tijelu obavijestili smo policiju – tvrdi ravnateljica Tanja Biloglav koja kaže da je sporni djelatnik nakon sjednice povjerenstva udaljen s radnog mjesta jer je u šoku.

Dodala je da taj štićenik voli topliju vodu, da je voda u Centru kompjutorski regulirana na 50 posto te da se mogla pregrijati samo ako ju je sam štićenik pojačao ručno. Potvrdila je da su u Centru bili i inspektori te da nisu našli ništa sporno. Navode v. d. voditeljice Biloglav, pak, opovrgava policija koja tvrdi da je slučaj prijavila mladićeva majka 2. lipnja. Jučer nismo mogli stupiti u kontakt s ravnateljem Centra Ivicom Doklejom za kojega nam je rečeno da je na službenom putu.

Mladićeva majka trenutačno ne želi razgovarati s medijima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije