Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crna očekivanja

Ne vjerujemo da 2011. donosi kraj krize i pažljivije trošimo

trgovina
Arhivska fotografija
28.11.2010.
u 19:29

Od 53 zemlje u istraživanju agencije Nielsen samo Grci, Rumunji i Mađari o budućnosti razmišljaju pesimističnije od nas

Drugo mjerenje indeksa potrošača u ovoj godini agencije Nielsen kojim su obuhvaćene 53 svjetske zemlje pokazuje da su Hrvati, unatoč pozitivnu pomaku od tri posto, i dalje izuzetno pesimistični. Čak 73 posto domaćih ispitanika ne vjeruje da ćemo 2011. izići iz gospodarske krize. Razlog su tomu rastući režijski troškovi, nesigurnost zaposlenja i dugovi.

Pesimističnije od nas razmišljaju samo Grci, Rumunji, Mađari i Portugalci. Također, 89 posto Hrvata trenutačnu gospodarsku situaciju ocjenjuje lošom, a 31 posto ih tvrdi da im nakon podmirivanja osnovnih potreba ne ostane ni kuna. U zemljama Europske unije takvih je prosječno 19 posto. U prilog pesimističnu načinu razmišljanja ide i podatak da je čak 79 posto stanovnika Lijepe naše zbog krize promijenilo životne navike kako bi uštedjeli na troškovima kućanstva pa danas puno opreznije važu svaku kunu pazeći da prvo podmire tekuće troškove, a sitna zadovoljstva većina je u ovoj godini stavila na čekanje.

Istraživanje je provedeno u rujnu ove godine na uzorku od 27.000 ispitanika iz zemalja Azije i Pacifika, Latinske Amerike, Sjeverne Amerike, Bliskog istoka, Europe i Latinske Amerike. Iz Hrvatske su u istraživanju sudjelovala 502 ispitanika.

Ključne riječi

Komentara 6

JI
jimbeam
05:32 29.11.2010.

na putu smo,do puta na put.........dej after jesterdej !

OB
-obrisani-
20:44 28.11.2010.

Pa nemogu vjerovat da neverujete da smo izašli iz recesije. Pa mi smo 3 puta napredniji od Kuvajta, 8 puta od Danske. BDP raste 6% svaki dan. Plaće još nisu al će narast na 9.000 eura i to tjedne. Ako meni nevjerujete, saborskom zastupniku, pa kome ćete onda. Dali sam ja ikad lagao, jesam li ja neki prevrtljivac danas jedno, suta drugo. Pa pitajte mog šefa kluba dr. Hebranga ako uopće usudite u mene sumnjat. Pa ja nisam neko govno da se ulizujem ko smrdljvac i šugavavac Vaš vjerni Boris Kunst

ŠI
šimuka
21:29 28.11.2010.

Radi se o tiskarskoj grešci,naime trebalo je pisati 3011. donosi kraj krize. No bude li kumrovački kadar i dalje na vlasti,mislim da je i ta godina nerealna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije