Naslovnica Vijesti Svijet

Napadi na crkve u Čileu: Papa Franjo neće biti izložen nikakvom riziku

Vandali u Santiagu napali su tri crkve proteklog tjedna i ostavili prijeteću poruku papi Franji  uoči njegova posjeta Čileu
14. siječnja 2018. u 09:56 8 komentara 917 prikaza
Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL

Papa Franjo neće biti izložen nikakvom riziku tijekom posjeta Čileu idućeg tjedna unatoč nizu napada na katoličke crkve u glavnom gradu Santiagu, izjavio je u subotu ministar unutarnjih poslova Mario Fernandez.

papa sikstinska kapela Papa krstio 36 beba i poručio majkama da ih mogu slobodno dojiti

Vandali u Santiagu napali su tri crkve proteklog tjedna i ostavili prijeteću poruku papi Franji  uoči njegova posjeta Čileu.

Ministar Fernandez na lokalnoj je radiopostaji izjavio da je riječ o malim kriminalnim skupinama s ograničenom mogućnosti djelovanja.

"To su ozbiljne i neoprostive radnje, ali moramo staviti stvari u perspektivu", rekao je te dodao kako nije riječ o skupinama "koje su doista opasne."

Niti jedna skupina nije preuzela odgovornost za napade.

Papa Franjo, prvi južnoamerički papa, stiže u Čile u ponedjeljak. Očekuje se da će misi koju će predvoditi u utorak u gradskome parku prisustovati više od 500.000 ljudi.

Različite skupine planiraju demonstracije zbog niza pitanja od autohtonih prava do skandala vezanih za seksualno zlostavljanje.

Papa će također posjetiti gradove Temuca i Iquique prije odlaska u Peru.

U glavnom gradu Perua  Limi u subotu je vatra oštetila 35-metarski kip Isusa Krista, no policija je priopćila da nije riječ o napadu, već kvaru na električnim instalacijama.

Papa Franjo IZMJENA U OČENAŠU Pročitajte što je papa Franjo točno rekao BOŽIĆNA PORUKA Papa Franjo: Bliskom istoku treba rješenje s dvije države Papa Franjo 'svećenik ulice' Papa Franjo otkrio: Ovo je putovnica za raj
 • Deleted user:

  Ljevičari, nema tko drugi.

 • Tihi:

  Napadi na crkve u Čileu: Papa Franjo neće biti izložen nikakvom riziku.. Bože mili a ja sam toliko u brizi za njega da nisam mogao spavati jučer popodne... . O Hvala Bogu da se eto barem za njega On jako ... prikaži još!ko pobrinuo kad neće za nikog drugoga .. Izgleda d nije ni njega željan tako brzo u " nebu " Gle ovo ; nebu riječ sama stoji za sebe; nebu -niš od toga tamo neko to već znamo !

 • Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
  Ibrahim-Vitez-Pjanic:

  Desnicari katoibani.